Bullish op Bitcoin: +1,7 miljard USDT

In de cryptomarkt vond onlangs een hele belangrijke gebeurtenis plaats, zonder dat de media daar enige aandacht aan gaf. Het totale aanbod stablecoins van USDT schoot de lucht in. Deze stegen in april van 4,7 miljard naar 6,3 miljard en dat is erg bullish. Vergelijk het met centrale banken die geld bijdrukken, waardoor de traditionele markten stijgen.

Stablecoins zijn stabiele cryptomunten, meestal gekoppeld aan de dollar. Deze munten zijn de afgelopen jaren zeer populair geworden, omdat ze een groot probleem oplossen: stablecoins bieden stabiliteit op de blockchain.

In deze video leg ik je in het kort uit waarom het aantal stablecoins zo belangrijk is:

De hoeveelheid stablecoins is de hoeveelheid kapitaal dat aan de zijlijn van de cryptomarkt zit te wachten om de markt te betreden. Een stablecoin vindt zijn weg het makkelijkst naar cryptomunten, omdat het al op de blockchain staat.

Hoe meer stablecoins, hoe meer liquiditeit er is in de markt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere prijzen. Net zoals centrale banken die geld bijdrukken, waardoor er meer liquiditeit is in de traditionele markten. Het gevolg is hogere prijzen, zoals te zien is op de volgende grafiek:

Tether’s balans en Bitcoin

De balans van Tether is hier te volgen. Door de tijd heen ziet het totale aantal USDT in circulatie er zo uit:

De hoeveelheid USDT en de prijs per bitcoin lopen dus redelijk gelijk, wat logisch is omdat USDT een maatstaf is voor de vraag naar crypto’s.

De data van Tradingview gaat helaas niet terug tot eind 2017. Toen was de relatie er ook al. Zo ging de stijging van USDT eind 2017 gepaard met recordprijzen van crypto’s. Daarna, in 2018, daalde het aantal USDT samen de waarde van crypto’s.

De recente stijging is dus bullish te noemen voor de Bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Al helemaal als je bedenkt dat momenteel 1,2 miljard van de USDT op rekeningen bij beurzen staan, een record. Deze zijn slechts één klik verwijderd om te worden ingewisseld voor bitcoins of ethers.

Naast deze vraag is de aanbodzijde ook gunstig voor crypto’s.

Toch een risico

Wel is de invloed van USDT niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Tether is namelijk een centraal en nogal schimmig bedrijf met een enorme invloed in de cryptomarkt, waar decentraliteit voorop staat. Een stijgend aanbod komt goed uit, maar wat als het aanbod daalt?

Daarnaast heeft Tether te maken met autoriteiten die hun vraagtekens zetten bij de integriteit van het bedrijf. Er is namelijk wetenschappelijk onderzoek dat bewezen zegt te hebben dat Tether verantwoordelijk is voor marktmanipulatie, dat tot de top in 2017 heeft geleid. Mochten regelgevers Tether om deze reden verbieden, wat gebeurt er dan met het aantal USDT in omloop?

Kortom, Tether zorgt ook voor een groot risico in de cryptomarkt. Desalniettemin, hoe groter het aanbod USDT, hoe beter dat is voor de cryptoprijzen. En dat aanbod stijgt nu hard.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.