Het spelletje op de Binance blockchain (BNB) uitgelicht

Vorige week waren we getuige van een enorme pump van Binance Coin (BNB). De prijs steeg in enkele dagen met 100%. Gevolg van een goed draaiend Binance, maar ook fenomenale cijfers op Binance Smart Chain (BSC).

Samen met een hogere BNB prijs, gierde het aantal transacties op de BSC omhoog. De blockchain van de grootste broker ter wereld overtrof zelfs de meest drukke chain op het moment, genaamd Ethereum.

Dat liet Binance baas CZ ook weten in een tweet:

Net als bij Ethereum is het op BSC mogelijk om smartcontracts los te laten. Dankzij deze smartcontracts kunnen verschillende (vooral financiƫle) applicaties draaien. Deze financiƫle applicaties worden ook wel Decentralized Finance (DeFi) genoemd.

De BSC heeft al verschillende van deze applicaties. De grootste decentrale broker op BSC, genaamd PancakeSwap, zag tegelijk met de vele transacties enorme volumes. Het zette zelfs meer handel om in dollarwaarde dan Sushiswap, de tweede grootste exchange op Ethereum.

Afbeelding

Hoe het spelletje werkt:

Als je de cijfers mag geloven, dan is de ontwikkeling stormachtig. Dat is het ook, maar met een addertje onder het gras: het aantal transacties wordt kunstmatig de lucht in gestuurd.

We bespreken de situatie ook in de volgende video, vanaf 4:50.

Hier zie je bijvoorbeeld een adres dat enorm veel transacties doet.

Dus hoe zit het spelletje in elkaar?

Ethereum heeft allereerst hoge fees, waardoor je met een paar honderd euro niets meer te zoeken hebt op deze chain. Hoewel er natuurlijk nog wel genoeg grotere gebruikers zijn.

Als gevolg laat Binance een aantal wallets enorm veel transacties doorvoeren, zodat het net lijkt alsof er heel veel activiteit is. Deze activiteit krijgt aandacht, waardoor er uiteindelijk ook meer activiteit komt op de chain.

Reden dat BNB stijgt, omdat de coin op de chain wordt gebruikt zoals ETH wordt gebruikt binnen Ethereum. Hoe meer transacties en activiteit, hoe meer vraag naar BNB.

Nu Binance coin is gestegen, zie je ook dat de financiƫle applicaties het opeens heel goed doen. Dat een Pancakeswap opeens zoveel handel omzet in dollars, komt door het feit dat BNB is gestegen in dollars. 80% van de handel vindt immers plaats in BNB.

Hierdoor zie je ook dat de prijzen van een Pancakeswap enorm hard zijn gestegen en dat trekt dan weer veel gebruikers aan.

Wegblijven van BNB?

Of wij hier onze rug naartoe keren? Nee. Zo’n zet als deze kan juist voor dat ene zetje zorgen dat het vliegwiel doet aanzwengelen met als gevolg een netwerkeffectje. De kunstmatige activiteit kan dus zeker leiden tot echte activiteit.

Of wij dan denken dat BNB Ethereum van zijn troon zal stoten of de tweede grootste chain wordt?

Dat eerste niet zoals het er nu uitziet. Als de rijken op Ethereum blijven, zal Ethereum het meeste waard blijven.

Het tweede is lastig te zeggen, omdat het aantal concurrenten van Ethereum niet meer op Ć©Ć©n hand te tellen is. Gelukkig heb je met BNB ook bloostelling aan al het succes binnen het Binance imperium. Dat imperium reikt dus verder dan alleen de BSC.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.