Nederland - 3 juni 2018 - Beursbrink

Belgisch minister De Block wil medicinale cannabis legaliseren

door STIJN

Gaat het dan toch gebeuren? België is altijd zo streng geweest op vlak van marihuana sinds de invoering van de drugswet van 1921. Die wet verbiedt namelijk het gebruik, de productie en nog maar zelfs het op zak hebben van marihuana. Belgisch minister van Volksgezondheid Maggie De Block vindt dat er verandering nodig is. 

Een drugswet van 1921 die nog altijd stevig van kracht is terwijl andere landen soepeler omgaan met cannabis, dat is iets waar België dringend werk van moet maken. Dat vindt ook Belgisch minister van Volksgezondheid Maggie De Block. De kans is groot dat er inzake het marihuanabeleid één grote verandering gaat plaatsvinden, namelijk de productie en distributie ervan.

De Block is een Koninklijk Besluit aan het voorbereiden zodat de drugswet van 1921 aangepast kan worden in het voordeel en ter versoepeling van het wettelijk kader omtrent marihuana. Het kabinet van De Block wil hier echter geen details over geven omdat het thema nogal gevoelig ligt in België.

Medicinale marihuana

Feit is wel dat de wetswijziging er zou moeten komen voor het einde van deze regeerperiode, in 2019. De ‘stroomversnelling’ in dit dossier komt er nadat een jong Limburgs bedrijf medicinale cannabis wil produceren in België, in samenwerking met de Universiteit van Hasselt.

Met behulp van verschillende zaden, willen ze een cannabissoort kweken dat uitermate geschikt is voor de medische wereld. Rendocan krijgt daarvoor een grote lap grond en faciliteiten ter beschikking om het project op te starten. Op termijn zouden de bedrijfsactiviteiten goed zijn voor 1000 nieuwe jobs en een productie van 5 ton medicinale marihuana per jaar.

Maar om die realiseerbaar te maken, moet het Koninklijk Besluit van minister De Block eerst goedgekeurd worden. Gezien de versoepelende houding van andere landen tegenover marihuana, is de kans bijzonder groot dat ook België zijn kar gaat keren inzake hun drugbeleid.

Bronnen: Knack

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.