Early bird Wise insurance staking: dubbel rendement met verzekering

Wise lanceerde recent een nieuw staking contract waarmee je dubbel zoveel rendement pakt dan in het normale staking contract. Het gaat om 14,5 procent per jaar in WISE. Wel is het zo dat deze manier nog heel nieuw is en Wise nog niet de tijd heeft gehad om een goede gebruikservaring te bouwen. Daarom leg ik je in deze blog uit hoe je mee kan doen met deze kans.

Bij BeursBrink hebben we redelijk wat energie gestopt in Wise omdat het een interessant, nieuw concept is. Hier lees je meer over wat Wise is in het geval je er nog niet bekend mee bent (en hier lees je een recentere update).

Insurance staking

Wise is onder andere interessant omdat we het kunnen staken. Dat betekent dat we onze WISE tokens in een smartcontract (zie het als een digitale kluis op de blockchain) opsluiten en in ruil daarvoor worden we vergoed met inflatie uit het Wise systeem.

Dat levert een mooi rendement op zoals Michiel in deze video laat zien.

Het nadeel van deze manier van staken is alleen dat we onze tokens voor een lange tijd niet kunnen cashen. Als je bij Wise op de normale manier stake’t kan je het overigens wel cashen, maar dan betaal je wel een hele flinke boete aan het systeem. Hoe langer jij je tokens nog vast hebt staan, hoe hoger deze boete is.

In het ergste geval is dat een boete van 90%!

Het insurance stakingcontract biedt hiervoor een oplossing. Je hebt hier standaard een boete van 10% van je inzet als je wil uit cashen.

In deze video legt Peter, de oprichter van Wise, uit hoe insurance staking precies werkt:

Voor nu is belangrijk om te weten dat de eerste 300.000 WISE die in het insurance staking contract gaan een veel hogere rente uit het systeem krijgen. Dat is 14,5 % per jaar. De stake loopt in dit geval wel tot maximaal 10 maanden. Dus houd je uiteindelijk ruim 12 %.

Normaal gesproken zal de insurance staking minder opbrengen dan normale staking omdat je hier dus geen hoge boete hebt om de stake op te nemen. Nu, voor de early birds, krijg je een hogere vergoeding.

Hoe je meedoet:

Het is momenteel nog niet gemakkelijk om te staken, aangezien het team nog geen makkelijk gebruiksinterface heeft kunnen bouwen (dit makkelijke gebruiksinterface komt uiteindelijk in het Wise dashboard). Daarom moeten we direct met het smartcontract op de blockchain communiceren. Dat kan via etherscan.io.

We moeten hier 2 transacties doen.

1: approve transactie

Via deze link komen we op etherscan bij het smartcontract van Wise. Hier klik je 1) op ‘Contract’, 2) ‘Write Contract’, 3) ‘Connect to Web3’ (je verbindt met je wallet) en 4) ‘approve’ (er verschijnt een dropdownmenu).

In het dropdownmenu vul je het insurance smartcontractadres (0x7924A6d4d5994cAe4C82481EEE253E342437E656) in en 300.000 met 18 nullen (dus 300.000.000.000.000.000.000.000). Dit kan je makkelijk doen door op het plus je te klikken waar je vervolgens 10 tot de macht 18 kan selecteren. De nullen verschijnen dan automatisch.

Je ziet het ook hieronder:

Als je dit hebt ingevuld klikt je op ‘Write’ en voer je de transactie uit met je wallet.

2: WISE toevoegen

Eenmaal de approve transactie is uitgevoerd ga je naar het Wise insurance smartcontractadres op etherscan (dit is dus het adres dat we net hebben ingevoerd). Ga hier weer naar 1) ‘Contract’, 2) ‘Write Contract’ en 3) ‘Connect Wallet’.

Voor de 4e stap gaan we nu alleen naar ’13. contributeAsPublic’. Hier vullen we in in hoeveel WISE we willen staken. Belangrijk is weer om 18 nullen toe te voegen. Dus als je 1000 WISE wil staken, dan vul je 1.000.000.000.000.000.000.000 in.

Nu is het nog slechts een kwestie van op de ‘Write’ knop klikken en de transactie uitvoeren met je wallet.

Stake uit het smartcontract halen

Het team van Wise zal aan het eind van de 10 maanden het gebruiksinterface op het eigen dashboard klaar hebben. Stel noud dat dit niet het geval is. Dan ga je om de stake uit het smartcontract te halen naar dezelfde pagina als net en naar ’31. takePublicProfits’.

Je klikt dan simpelweg op ‘Write’ en voert de transactie weer uit.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.