Crypto Cashflow - 23 februari 2023 - crypto
door VINCE

Bitcoin analisten bearish: $20K koersdoel

Bitcoin is 2023 sterk begonnen met een flinke rally. Echter zijn de meningen over een aanhoudende rally zeer verdeeld. In januari steeg de koers met zo’n +45,5%. Echter kampt de koers met weerstand tegen de $25K. Analisten voorzien dat het voorlopig wel eens voorbij zou kunnen zijn met de nieuwjaarsrally, en sluiten een snelle daling naar koersen aan $20K niet uit.

Bitcoins koers ging dit weekend op en neer. Op zondag probeerde het nog de $25.000 grens te doorbreken. Dit lukte echter niet en diezelfde nacht kwam de koers onder de $24.000 te liggen. Later op de maandag was de koers alweer herstelt. Dit herstel is vanaf dinsdagochtend helaas alweer teniet gedaan, met een daling naar het huidige niveau van $23.798.

Zie het koersverloop van Bitcoin de afgelopen vijf dagen hieronder terug:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Hoe zal de rest van deze maand verlopen? Volgens Cointelegraph kan het beide kanten opgaan, maar ze zien op de echt korte termijn meer bearishe dan bullishe signalen voorbij komen.

De bullishe kant van het vooruitzicht

Cointelegraph deelde dan wel een bullishe analyse voor deze week, maar het is geen uitgebreide. Het betreft de prognose van de analist Matthew Hyland. Hij gaf aan het erg moeilijk te vinden om in te schatten welke kant Bitcoin nu op zal gaan. Toch voorziet hij zeker mogelijkheden voor een rally.

In het geval van een korte daling, die we de afgelopen twee dagen al merkten, ziet hij namelijk een terugkerende weerstand rond de $22.800. Deze kan dan volgens hem worden opgevolgd met de cruciale rally om door de $25K te breken.

Zie Hylands bijgevoegde grafiek hieronder:

“BTC kan erg rap naar de $20.000 gaan dalen”

Op het bovenstaande bullishe vooruitzicht reageerde Cointelegraph met een aantal bearishe gegevens van verschillende analisten. Deze kunnen een vervolg op de januari-rally erg in de weg gaan zitten.

Zo waren er een aantal analisten die hun ogen begin deze week richtte op de orderboeken van Bitcoin. Het onderstaande Binance-orderboek laat zien dat “major bid support”, ook bekend als een “bidwall”, was gedaald naar $23.460 (zie de horizontale witte lijn). Hierdoor kreeg de spotprijs dus ook de ruimte om sinds dinsdag te dalen naar het huidige niveau van $23.798.

Iemand die een verdere daling voorziet is Venturefounder, een bijdrager aan het on-chain analyseplatform CryptoQuant. Hij waarschuwt zijn Twitter-volgers namelijk voor een “macro-zwakte”. Dit zou volgens hem een onmiddellijke sterke impact kunnen hebben op de cryptomarkt.

Zo deed hij onder andere de volgende bearishe uitspraak:

Bitcoin bearish RSI divergence continues… Almost the exact opposite way of the May–July 2021 period. I think any macro weakness can have BTC snap back to $19-20k real quick.

Venturefounder verwees hierbij naar de Relative Strength Index (RSI). Deze meet hoe ‘overbought’ of ‘oversold’ een actief is tegen een bepaalde prijs. In 2021 steeg de RSI ten opzichte van een BTC-prijscorrectie, om vervolgens in november van dat jaar te eindigen in het huidige record aller tijden van $69.000.

Nu beweegt de RSI exact de andere kant op, dus zal een nieuwe all-time high er volgens hem voorlopig zeker niet inzitten. Het lijkt hem logischer als de huidige daling aanhoudt, tot weerstanden rond de $20K.

Hoewel het begin van het jaar dus duidelijke rally’s te zien waren, lijken de vooruitzichten te wijzen op een voorlopig einde hieraan.

Wat nu doen als belegger?

Bitcoin zou het de komende perioden zo maar eens heel lastig kunnen hebben. Maar voordat je direct allerlei acties onderneemt, zou je eens kunnen kijken in welke cryptomunten wij op dit moment grote potentie zien.

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 21 verschillende interessante cryptomunten! Voor deze gids kijken ze niet naar Bitcoin maar focussen ze op de wat kleinere coins, die straks in een flinke stierenmarkt extra explosief kunnen knallen.

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

english to japanese translation

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.