VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 30 augustus 2019 - Aandelen

Beursplein 5 vermoedelijk licht hoger van start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zet naar verwachting zijn opmars vrijdag voort. Futures op de AEX index wijzen een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

Donderdag koerste de AEX index al 1,1 procent hoger naar 554,28 punten, nadat de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten wat af lijken te nemen.

Beijing koos donderdag in ieder geval duidelijk voor diplomatie in plaats van de confrontatie. Het Chinese ministerie van Handel zei dat het land wel de middelen heeft voor een confrontatie, maar dat het er voor kiest om niet direct sancties door te voeren na nieuwe verhogingen van de Amerikaanse importheffingen.

China riep Washington op deze nieuwe heffingen te laten vallen, omdat geen van de twee landen daarbij gebaat zou zijn. Of de geplande gesprekken in september in Washington doorgaan, is nog onzeker. Beijing vraagt de VS de juiste condities voor deze gesprekken te scheppen.

Jeffrey Blanchard, marktstrateeg bij BOSInvest, vond de herwonnen hoop onder beleggers evenwel voorbarig. “Het maakt me niet optimistisch of pessimistisch. We bevinden ons nu eenmaal in een situatie waarin de president van de Verenigde Staten direct beleid kan dicteren via een tweet”.

Michael Katz, partner bij Seven Points Capital, wees er echter op dat Trump zijn toon tegen China de afgelopen dagen heeft gematigd. “Hij geeft veel om wat de markten doen. Hij realiseert zich dat, als hij de confrontatie met China blijft aangaan, de markt zal reageren”.

Donderdag reageerde Wall Street in ieder geval zeer positief en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot de handelsdag af met een winst van 1,3 procent.

Beleggers kregen ook inzicht in de ontwikkeling van de economie. De Amerikaanse economische groei in het tweede kwartaal werd in een tweede raming licht neerwaarts bijgesteld tot 2,0 procent. Dat was 2,1 procent in een eerdere raming.

“Het bruto binnenlands product is duidelijk lager dan vorig jaar, omdat de aanhoudende handelsspanningen druk blijven uitoefenen op de Amerikaanse prestaties”, zei Mike Loewengart van E-Trade. “Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de economische groei afkoelt, kachelen we eigenlijk nog steeds lekker door”, voegde hij toe.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,93 dollar hoger, ofwel 1,7 procent, op 56,71 dollar. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1047.

Ook in Azië overheerste vanochtend opluchting over de gematigde Chinese opstelling. Koplopers waren de beurzen in Sydney en Seoel met winsten van ongeveer anderhalf procent. Tokio won ruin een procent, terwijl de beurs in Shanghai de winst beperkt hield tot enkele tienden van een procent.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor cijfers over de inflatie in de eurozone en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bedrijfsnieuws

BeterBed draaide in de eerste helft van 2019 een omzet van 94,2 miljoen, waarbij de resultaten van Matratzen Concord niet zijn inbegrepen. Vorig jaar lag de omzet uit diezelfde activiteiten op 86,4 miljoen euro. Vanochtend maakte Beter Bed eveneens bekend dat het in gesprek is met een select aantal partijen over de verkoop van Matratzen Concord. Nog dit jaar wordt hiervoor een oplossing verwacht.

De wetenschappelijke uitgever Brill boekte het afgelopen halfjaar een 16,2 procent hoger bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen euro, in vergelijking met krap 1,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg van 16,1 miljoen euro in de eerste helft van 2018 naar 16,8 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

IMCD neemt Matrix Ingredients uit Maleisië over. Hoeveel er met de overname van de voedingsdistributeur uit Maleisië is gemoeid, meldde IMCD niet. Wel maakte de koper bekend dat Matrix Ingredients in 2018 goed was voor een jaaromzet van 6,5 miljoen Singapore dollar.

ASR Nederland lost dit najaar twee eeuwigdurende hybride leningen met variabele rente af op hun eerste calldatum. Het gaat om een nog uitstaand bedrag op een perpetual van krap 17 miljoen euro en een bedrag van ruim 192 miljoen.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 1,3 procent tot 2.924,58 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 26.362,25 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent hoger op 7.973,39 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.