VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 2 april 2020 - Beursbrink

Beursexperts niet eerder zo somber

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn flink pessimistisch over april. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam.

Van de deelnemende experts is 66 procent pessimistisch gestemd en slechts 18 procent optimistisch. De experts waren nog nooit zo somber, aldus analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

“Met name de Verenigde Staten baren de grootste zorgen. Daar moet de grote klap qua corona-uitbraak en dus de economische impact nog komen. Ook de hoge schulden dragen bij tot die zorgen. Bij een economische terugval zijn deze schulden moeilijker te dragen”, aldus Van Zeijl.

Opvallend is volgens de analist dat het beeld voor de komende zes maanden tegenovergesteld is. Dan is 42,5 procent van de experts optimistisch en slechts 37 procent pessimistisch.

Corona

Van de geraadpleegde beursexperts denkt maar liefst 64 procent dat de economische effecten van de corona-uitbraak en de lockdown nog niet genoeg in de koersen zit verwerkt. Vorige maand was dat percentage nog maar 39 procent.

Top & flop

Voor april worden Ahold Delhaize, Galapagos en Royal Dutch Shell als meest kansrijk beschouwd door de experts.

“Ook in april blijven de experts liever bij de defensieve aandelen”, zag Van Zeijl. Hij vindt dat ook een logische keuze gezien hun sombere verwachtingen.

Voor Shell hopen de experts dat OPEC+ weer om de tafel gaat en tot een nieuw akkoord komt. Dan kan de olieprijs herstellen.

Wegblijven is het volgens de experts bij ABN AMRO, ASML en vooral Randstad.

“Als de economie terugvalt, zullen de uitzendkrachten de eersten zijn die worden ontslagen”, verklaarde de analist de keuze van de experts om niet in Randstad te beleggen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.