Europa - 31 oktober 2019 - Beursbrink

Experts stuk minder somber

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, maar er is wel sprake van een duidelijke verbetering. Dit blijkt donderdag uit de maandenquête van Actiam.

Voor november is krap 25 procent van de experts optimistisch, maar bijna 39 procent is pessimistisch.

De reden dat men minder somber is, is dat er nu een Brexit deal is. “De kans op een harde Brexit is niet weg, maar zeker een stuk kleiner geworden. Ook de kans op een handelsdeal is gegroeid. Alleen is er geen bijeenkomst in Chili waar de handtekening gezet kan worden”, verklaarde analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de enquête.

Voor de lange termijn is de expert neutraal gestemd. Het aantal optimisten en pessimisten is exact in evenwicht. De laatste keer dat de experts positief gestemd waren voor de lange termijn, was in februari.

Top & flop

In november vinden de experts dat beleggers Heineken en ASML in portefeuille moeten hebben. Ook Unibail-Rodamco-Westfield wordt genoemd. “De experts zoeken het in de veilige namen”, aldus Van Zeijl. Op plek vier en vijf staan overigens de banken ABN AMRO en ING.

Wegblijven is het volgens de kenners beter bij Aalberts Industries, Takeaway.com en Randstad. Op nummer vier staat ArcelorMittal. Toch vooral cyclisch namen, zo constateerde Van Zeijl. Galapagos stond op de vijfde plek. “Men vindt het aandeel wel erg hard gestegen”, verklaarde Van Zeijl dit.

Er deden 56 experts mee aan de enquête.

Door: ABM Financial News.
[email protected]n.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel