Nederland - 18 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Vopak boekt stabiel bedrijfsresultaat

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het eerste kwartaal van 2017 naar verwachting een vrijwel stabiel tot licht hoger bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige items, geboekt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit verwachten twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten in aanloop naar de kwartaalupdate van het tankopslagbedrijf woensdag voorbeurs.

Analist Quirijn Mulder van ING voorziet een bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige items, van 215 miljoen euro en analist Dirk Verbiesen van KBC Securities mikt op een geschoond bedrijfsresultaat van 199,4 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2016 boekte Vopak nog een bedrijfsresultaat van 197,6 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg het bedrijfsresultaat 206,2 miljoen euro.

Mulder verwacht dat het tankopslagbedrijf zijn outlook voor het huidige boekjaar herhaalt. Tijdens de publicatie van de jaarresultaten meldde het bedrijf te verwachten dat het bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige items, in 2017 het resultaat van 2016 van 822,3 miljoen euro niet zal overtreffen.

Beide analisten denken dat de marktomstandigheden niet gewijzigd zullen zijn ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waarbij de bezettingsgraad circa 92 procent zal bedragen, gelijk aan het voorgaande kwartaal. Mulder benadrukte dat de resultaten over het eerste kwartaal relatief moeilijk te vergelijken zijn met dezelfde periode een jaar eerder als gevolg van de verkoop van de Britse activiteiten in het tweede kwartaal van 2016.

De analist van ING verwacht verder niet dat het concern meer inzicht zal geven in het overnameproces van de drijvende faciliteiten van vloeibaar gas van zijn Antwerpse sectorgenoot Exmar. In december werd een definitief akkoord getekend voor de acquisitie van deze assets van het Belgische bedrijf.

ING hanteert voor Vopak een Kopen advies met een koersdoel van 46,00 euro. KBC Securities verlaagde dinsdag, in aanloop naar de kwartaalcijfers, het koersdoel voor Vopak van 42,00 naar 40,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Het aandeel Vopak noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,8 procent lager op 41,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.