België - 25 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Goldman Sachs positiever over banken Benelux

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is positiever geworden over de banken uit de Benelux en stelde de taxaties opwaarts bij.

Het koersdoel voor ABN AMRO ging van 23,00 naar 24,50 euro en voor ING Groep van 16,00 naar 17,50 euro. Voor beide aandelen hanteren de analisten een Neutraal advies. Het koersdoel voor KBC Groep, dat op de kooplijst staat, ging van 75,00 naar 80,00 euro.

Goldman Sachs constateerde na de recente kwartaalrapportages dat de banken het sterker dan verwacht deden. Gemiddeld lag de zogenoemde return on tangible equity op 11,4 procent. Dat was ruim meer dan de 9,0 procent waarop de analisten hadden gerekend. “Een solide kwartaal”, oordeelde de zakenbank dan ook.

Ingrediënten voor de meevallende prestaties afgelopen kwartaal noemden de analisten onder meer de inkomsten uit fees, lagere risicokosten en groei van de leningenportefeuille. Al met al voldoende aanleiding voor Goldman Sachs om de winstverwachting voor de banken voor dit jaar met gemiddeld 8 procent te verhogen en met 2 tot 3 procent voor de daaropvolgende twee jaar.

Bij Goldman Sachs blijft KBC Groep de favoriet, aangezien de Belgische bank het best gepositioneerd is van alle Europese banken op het vlak van kapitaalflexibiliteit, terwijl het ook als enige bank in de Benelux over een stevig kapitaalsurplus van meer dan 3 miljard euro beschikt. De komende jaren zal de return on tangible equity van KBC volgens de analisten “superieur” zijn. Daarbij heeft de bank operationeel de wind in de rug door de aantrekkende vooruitzichten in Ierland en de recente overname in Bulgarije.

Op een rode beurs daalde ABN AMRO donderdag 0,2 procent naar 23,48 euro, won ING Groep 0,1 procent naar 15,12 euro en steeg KBC Groep zelfs 0,4 procent naar 67,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.