Europa - 12 maart 2020 - Aandelen

ECB maakte foute opmerking

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag één opmerking gemaakt waarmee alles erger werd. Dit stelden analisten van Nomura.

Voorzitter Christine Lagarde zei dat de ECB er niet is om de renteverschillen, de zogeheten spreads, tussen de verschillende eurolanden te sluiten.

Die uitspraak verraste, aldus Nomura. In het licht van het mandaat van de ECB is de opmerking wellicht ook wel correct, aldus de analisten van de Japanse bank, “maar het is niet iets wat je zegt als de markten onderuit gaan zoals vandaag”.

Rabobank zag Lagarde daarmee de ‘whatever it takes’ houding die de ECB onder haar voorganger Mario Draghi had aangenomen, “praktisch ontkrachten”.

“Op een moment dat de markt al twijfelt aan de mogelijkheden van de ECB om het beleid verder te verruimen, is dat echt geen welkome toevoeging”, oordeelden analisten van de Nederlandse bank.

Het resultaat was dan ook een scherp oplopende rente in Italië, Spanje en Portugal.

Nadien probeerde Lagarde in een interview met CNBC haar woorden nog wat te ontkrachten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.