België - 10 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: ECB bouwt opkoopprogramma in 2018 af

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank zal naar verwachting in 2018 zijn opkoopprogramma van staatsobligaties afbouwen en kort daarna, in de tweede helft van volgend jaar, zijn depositorente verhogen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport.

Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachting voor de eurozone van 1,4 procent tot 1,8 procent in 2017, gevolgd door een vrijwel stabiele groei van 1,7 procent in 2018.

Hierbij past een afbouw van het QE-programma in de eerste helft van 2018, gevolgd door een eerste verhoging van de negatieve depositorente van de ECB met 10 of 15 basispunten tot 0,25 procent negatief in september 2018, voorspelde de zakenbank.

Volgens de analisten prijst de markt een vergelijkbaar scenario in, maar rekenen beleggers op een relatief normale cyclus van renteverhogingen. De inflatie zal daarbij de komende vijf jaar zeer gematigd blijven.

Morgan Stanley denkt dat de kerninflatie in de eurozone nog een jaar laag zal blijven, om vervolgens aan te trekken. Daarbij gaan de analisten uit van een sterker dan verwachte euro en een voorspelde daling van de olieprijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.