Nederland - 11 augustus 2018 - Beursbrink

Cronos Group en Cura sluiten deal inzake cannabisolie

door STIJN

Het Canadese Cronos Group heeft een deal van vijf jaar afgesloten om de aanstaande productiefaciliteit van een Amerikaans cannabisoliebedrijf in Canada te bevoorraden. De overeenkomst werd gemaakt met Cura en voorziet een levering van ten minste 20.000 kilogram cannabis per jaar zodat zij er olie uit kunnen extraheren.

Bedrijven die actief zijn in de marihuana industrie zitten uiteraard niet stil. In een wereld waar steeds meer landen zich lijken te interesseren in marihuana, doen er zich steeds meer opportuniteiten voor. Ook samenwerkingen tussen verschillende cannabisbedrijven doen zich steeds vaker voor.

Zo ook tussen het Canadese Cronos Group en het Amerikaanse Cura. Deze laatste is van zin om productiefaciliteiten te bouwen in Canada als hub voor de Canadese en internationale markt. Ze hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd in het extraheren van cannabisolie.

Het bedrijf beweert een zeer verfijnd extractiesysteem te hebben ontwikkeld dat per faciliteit 1 miljoen gram hoogwaardige olie per maand kan produceren. Cura staat bekend om zijn Select Oil en Select CBD-merken. Mike Gorenstein, CEO van Cronos, zei dat dit de start van een synergetische samenwerking is tussen de twee bedrijven.

Werk aan de winkel

Terwijl legale marihuanamarkten groeien, is het winstpotentieel mogelijk niet zo hoog als wordt beweerd. Het legaliseren van recreatief gebruik in Californië heeft dit jaar tot nog toe geen illegale verkopen verminderd. Volgens een onderzoek van marihuana bezorgdienst Eaze zou dat komen door te hoge belastingen in legale pot winkels in combinatie met samen met lokale beperkingen.

Winkeliers zonder vergunning, oftewel illegale verkopers, hoeven zich niet te houden aan wetten voor de bescherming van werknemers, testproducten voor bestrijdingsmiddelen en chemische producten en betalen geen belastingen. Dat levert een groot prijsvoordeel op.

Er is dus blijkbaar nog behoorlijk wat werk aan de winkel willen ze de illegale verkoop doen verschuiven naar de legale markt. Zoals vaker is gebleken, geeft de prijs nog altijd de doorslag bij consumenten. Legale marihuana is op dit moment te duur in vergelijking met zijn illegale variant.

Bronnen: Investors

Foto: Max Pixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.