Crypto Cashflow - 8 maart 2023 - crypto
door VINCE

Beleggers kijken meer naar altcoins dan je zou denken

David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, heeft aangegeven dat beleggers mogelijk meer open staan voor altcoins (andere munten dan BTC) dan mensen denken. Volgens Duong gaat bijna de helft van alle institutionele geldstromen op Coinbase naar andere crypto assets dan BTC en ETH! Beleggers die zich alleen op de twee grootste munten focussen, lopen dus kansen mis in de rest van de markt.

728x90

Diversifieer je portefeuille!

De cryptomarkt bestaat inmiddels uit heel veel meer dan de meest bekende munten, Bitcoin en Ethereum. Er zijn echter zeker nog beleggers die alleen in de laatste twee investeren.

Wil jij nou toch ook gaan kijken naar andere munten? Dan is het nieuws dat bijna de helft van Coinbases geldstromen via altcoins verloopt zeker interessant, mocht je je afvragen of er wel andere beleggers zijn die in altcoins investeren.

Volgens Duong is het zeker verstandig om je portefeuille goed te diversifiëren. Op die manier kan je namelijk profiteren van de verschillende kansen die er zijn in de bredere crypto markt.

Vermeid risico door diversificatie

Stel je hebt uiteindelijk meerdere altcoins naast BTC of ETH in jouw portefeuille zitten, en er gebeurt iets negatiefs met een van deze munten. Jouw risico op grote verliezen is dan door de spreiding in je wallet enorm verkleind. Houdt je het slechts bij BTC of ETH en er gebeurt iets met deze munten, dan zit je natuurlijk met een groot probleem.

Daarnaast zit ETH voorlopig met name in een interessant gebied met meer risico dan normaal, aldus Duong. De Shanghai update zit er namelijk aan te komen, en zo’n update kan vaak heel wat los maken (positief of negatief). Heb jij dan nu alleen geïnvesteerd in Ethereum, dan zou jouw portefeuille binnenkort een stuk leger kunnen worden wanneer de markt negatief op de update reageert.

Maar volgens Duong kampt niet alleen Ethereum met onzekerheid, de rest van de markt ook. Dit komt echter vanwege macro-economische factoren, seizoensgebondenheid en de mogelijke decorrelatie van crypto assets met andere risicovolle activa. Duong beweert dat het momenteel sowieso een ‘zwakke’ periode is voor risicovolle activa:

We’re in between that period where people have their bonus payments, putting money into their 401ks, and right before we’re getting a lot of checks being cut for tax season.

Deze macro-economische factoren zijn d.m.v. spreiding niet helemaal te vermijden. Maar toch is het wellicht slimmer om wel te kijken naar altcoins, aangezien de ene munt minder reageert op deze factoren dan de ander. Zo kan je eventuele meevallers toch mooi meenemen.

Wat nu doen als belegger?

Duongs advies om, net als veel andere beleggers op Coinbase, verder te kijken dan alleen Bitcoin en Ethereum zijn we het zeker mee eens. Ben je geïnspireerd en wil je weten welke cryptomunten dan op dit moment interessant zijn? Dan hebben wij de ideale gids voor jou.

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Hiervan hebben we recentelijk nog een nieuwe editie gepubliceerd.

Check het nu door je te abonneren via deze link!

Bron: Dailyhodl.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.