Nederland - 7 mei 2022 - NFT

BAYC NFT stijgt in korte tijd 50%; hoe kan dat?

door VINCE

De Bored Ape Yacht Club heeft in eind april een flinke koersstijging in de bodemprijs gehad. BAYC is een van de bekendste NFT-collecties en bestaat uit 10.000 unieke Bored Apes op de Ethereum blockchain. In de piek van de stijging bedroeg de bodemprijs voor de BAYC-NFT’s maar liefst 153.7 ETH (omgerekend $420.430)! Inmiddels is de koers weer wat gedaald, maar waar kwam deze stijging nou precies vandaan?

In onderstaande grafiek van Coingecko zie je de koersstijging terug. Rond 20 april begon de bodemprijs rap toe te nemen vanaf 108 ETH, en na zo’n 10 dagen bereikte het al een recordhoogte van 153.7 ETH!

De verkoop van virtueel land

Het bedrijf achter BAYC is de afgelopen tijd veel bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen virtuele metaverse, genaamd Otherside. Om het virtuele land te verdelen brachten ze 55.000 “Otherdeed”-NFTs uit, die ieder een stuk land vertegenwoordigen. Dit zijn 3 voorbeelden van Otherdeeds die momenteel te koop zijn op Opensea:

De vraag naar deze stukken land bleek hoger dan verwacht, want binnen no-time waren alle 55.000 exemplaren verkocht. Met deze sale ontving het bedrijf achter BAYC maar liefst 285 miljoen dollar!

Naast deze openbare verkoop van de stukken land, ontvingen BAYC-houders in ieder geval een gratis plot. Dit is waarschijnlijk de reden voor de hogere koers van de Bored Ape Yacht Club. Maar zoals terug te zien is in de koers, is na de sale van de Otherdeeds de bodemprijs van BAYC weer wat gaan zakken.

Vinden we BAYC dan koopwaardig?

Voor meeste mensen is het sowieso niet mogelijk om te investeren in BAYC door de enorme koers. Maar ook al zou de koers het wel mogelijk maken voor de gemiddelde investeerder, dan zouden we het momenteel alsnog niet aantrekkelijk vinden.

De reden hiervoor is dat we hier een typisch ‘sell the news’ event terugzien. Dat wil zeggen dat veel beleggers hun winst van de koersstijging veiligstellen zodra het nieuws, van in dit geval de succesvolle virtuele-grond-verkoop, bekend is. Daardoor is de koers ook direct weer gedaald. Dit laat zien dat veel beleggers alleen speculeren op nieuws rondom BAYC en niet per se geïnteresseerd zijn in het project zelf.

Daarnaast zijn we altijd meer fan geweest van het investeren in de infrastructuur áchter de NFT’s. Om erachter te komen wat we hiermee precies bedoelen kunt u hier onze investeringscase voor NFT’s lezen!

——

(Bron afbeelding: NFT Culture)


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.