VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 3 april 2020 - Aandelen

Banenkrimp VS maart pas begin van de echte knal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De daadwerkelijke banenkrimp in maart zit tussen de stijging van het aantal steunaanvragen van twee weken geleden en een week geleden in. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News nadat in de VS het maandelijkse banenrapport was gepubliceerd.

In maart nam het aantal banen met 701.000 af, zo bleek vanmiddag.

“Twee weken terug zagen we de wekelijkse steunaanvragen al met 70.000 flink oplopen naar 281.000, vorige week bleek de toename ervan rond de 3 miljoen te liggen en uit te zijn gekomen op bijna 3,3 miljoen aanvragen. Ik schat in dat de banenkrimp van maart hier ergens tussen in ligt”, aldus Marey, die daarmee de gemelde banenkrimp van 701.000 vrijdagmiddag het begin van de knal noemde.

De echte dreun volgt volgens de analist met de cijfers over april en zal ook een representatiever beeld geven van de toestand op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Marey merkte vrijdag op dat voor de Verenigde Staten rekening gehouden moet worden met een werkloosheid die kan oplopen naar circa 25 procent of meer, tegen bijvoorbeeld iets meer dan 10 procent als gevolg van de financiële crisis. “Alle sectoren doen nu ook met de banenkrimp mee. Het niveau van 3,5 procent dat de afgelopen maanden werd gerapporteerd, blijft voorlopig buiten beeld”, waarschuwde Marey.

De euro daalde vrijdag naar 1,0784 dollar, een verlies van 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.