Europa - 20 augustus 2020 - Aandelen

BAM stelt drastische besluiten nog uit

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft in de eerste zes maanden voldaan aan de eigen verwachtingen, maar zal in de tweede jaarhelft nog een aantal drastische beslissingen moeten nemen. Dit zei analist Christophe Beghin van zakenbank Kempen donderdag tegen ABM Financial News.

In de eerste zes maanden daalde de omzet op jaarbasis van 3,5 miljard naar 3,1 miljard euro. Dit mondde uit in een gecorrigeerd verlies vóór belastingen van 134 miljoen euro. In juli waarschuwde BAM al voor een verlies van circa 130 miljoen tot 150 miljoen euro.

Beghin was blij dat BAM in ieder geval aan de eigen guidance voldeed, maar merkte op dat die ook een misleidend beeld geeft, omdat afschrijvingen en reorganisatiekosten hierin niet worden meegenomen. En voor de tweede jaarhelft verwacht de analist van Kempen nog wel voor 40 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

“De basis bij BAM is slecht en dan komt daar corona nog eens bovenop”, aldus Beghin, die de toelichting van de bouwer vanochtend weinig opbeurend vindt, met allemaal geschillen die BAM heeft met verschillende klanten en bijvoorbeeld opnieuw een verlies voor Infra in België.

Daarbij is de kaspositie van BAM lang niet zo sterk als die op het eerste gezicht lijkt, aldus Beghin. Een kapitaalratio van 11,3 procent is een dieptepunt voor BAM.

Vandaag werden nog geen “drastische beslissingen” aangekondigd, zag Beghin, maar die gaan wel komen zodra het nieuwe managementteam aan de slag is. De analist rekent op een combinatie van maatregelen om de balans te herstellen, waaronder een claimemissie en extra desinvesteringen. Een emissie raakt de aandeelhouder nogmaals en desinvesteren is een lastig besluit, omdat je het tafelzilver maar eenmaal kan verkopen. “Al met al geen makkelijke beslissingen”, vindt Beghin.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.