Nederland - 8 november 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

BAM combineert sterke winst met zwakke kasstroom

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft in het derde kwartaal een hoger dan voorziene winst behaald, maar zag wel druk op de kasstroom. Dit bleek donderdag uit een analyse van de kwartaalcijfers door ING.

De winst voor belastingen van 31,8 miljoen euro was 13 procent hoger dan waarop analist Tijs Hollestelle had gerekend. Ook de winstmarge voor belastingen, inclusief de provisie van 31,5 miljoen euro voor het project Zeesluis IJmuiden, is met 1,9 procent “behoorlijk sterk”, volgens de analist. Hij is met een sterk vierde kwartaal in gedachten dan ook niet verbaasd dat BAM de outlook voor 2018 herhaalde.

BAM streeft voor 2018 naar een gecorrigeerd resultaat vóór belastingen van ongeveer 2 procent. Volgens ING is er ruimte om de outlook te overtreffen. “Maar we begrijpen dat het management met het oog op het zeesluisproject geen risico wil nemen.”

BAM voorziet voor 2018 een negatieve kasstroom, maar heeft inmiddels het programma ter verbetering van het handelswerkkapitaal-efficiency weer nieuw leven ingeblazen, benadrukte Hollestelle. Dit moet de negatieve trend doorbreken.

De bouwer meldde ook een non-cash afwaardering van 23 miljoen euro op Nederlandse buitenstedelijke vastgoedposities. Dit drukte de winstontwikkeling in het derde kwartaal, aldus Hollestelle.

ING heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 4,20 euro. Het aandeel daalde donderdag 4,3 procent naar 3,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.