VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 21 februari 2020 - Aandelen

Tamme outlook BAM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft in de tweede helft van 2019 operationeel goed gepresteerd, maar gaf voor 2020 een “tamme” outlook af. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING vrijdag.

De winst voor belastingen kwam in 2019 uit op 74,1 miljoen euro. Dat was circa 18 procent meer dan de 63 miljoen euro waarop ING had gerekend. De consensus lag evenwel op 73 miljoen euro.

De nettowinst van 11,8 miljoen euro was daarentegen 12 procent lager dan ING had ingeschat, en zelfs 58 procent minder dan de consensus.

BAM rekent voor dit jaar op een hogere marge, maar veel concreter dan dat werd het niet, aldus Hollestelle. Afgelopen jaar lag die marge op het gecorrigeerde resultaat voor belastingen net boven de 1 procent. De analist verwacht dit jaar een verbetering richting de 2,5 procent. Daarmee is Hollestelle wel iets positiever dan de consensus, die op 2,27 mikt.

De analist van ING merkte op dat het wellicht lijkt dat zowel hijzelf als de consensus wellicht wat te optimistisch is voor dit jaar. Maar, zo benadrukte Hollestelle, in de tweede helft van 2019 zat BAM, exclusief de afschrijvingen van 94 miljoen euro, op een marge van 2,33 procent.

Verder noemde ING de kaspositie van BAM sterk.

ING heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 4,20 euro. Het aandeel daalde vrijdag 7,7 procent naar 2,41 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.