Nederland - 15 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Avantium opent 7% hoger op eerste beursdag

Het Nederlandse biochemiebedrijf Avantium (ticker: AVTX) neemt een positieve start op zijn eerste beursdag. Bij de openingsbel schoot het aandeel 7 procent hoger.

Intussen is de winst al iets teruggevallen, maar na een uur handel noteert Avantium nog altijd bijna 6 procent hoger op 11,60 euro.

Avantium trok naar Euronext Brussel en Amsterdam tegen 11 euro per aandeel en haalt hiermee 103 miljoen EUR op, een bedrag dat nog zou kunnen stijgen mocht de overtoewijzingsoptie worden uitgeoefend.

Volgens sommigen was het succes van de beursoperaties verassend omdat beleggers maar weinig houvast kregen (geen dividendvooruitzichten de eerste jaren en ook geen recente financiële cijfers), maar beleggers trekken zich daar dus weinig van aan en lijken te geloven in de pef-technologie (alternatief voor pet) die Avantium vanaf 2021 samen met BASF zal gebruiken in zijn nieuwe fabriek te Antwerpen.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.