Nederland - 11 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Avantium krijgt meer interesse dan verwacht

Avantium (ticker: AVTX), het biochemiebedrijf dat op 15 maart naar de beurs komt, verhoogt het aantal aangeboden aandelen. Hierdoor kan het tot 119 miljoen EUR ophalen terwijl men eerst rekende op 90 miljoen EUR.

Het orderboek voor de beursgang van Avantium op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel is volledig gevuld, zo meldt Avantium zelf. Het biochemiebedrijf zal dus al zeker 90 miljoen EUR ophalen.

Op basis van de huidige status van het bookbuildingproces zal Avantium het totale aantal nieuwe aangeboden aandelen met 15 procent verhogen, waarmee de omvang zal toenemen tot circa 103 miljoen EUR, ervan uitgaande dat de overtoewijzingsoptie niet wordt uitgeoefend. Indien de overtoewijzingsoptie toch wordt uitgeoefend, dan zal het 119 miljoen EUR ophalen.

Het precieze aantal aangeboden aandelen zal op 14 maart worden bekendgemaakt, een dag voor de beursintroductie.

Het gros van het geld van de beursintroductie zal aangewend worden voor de bouw van een eerste fabriek voor de productie van 100% biobased drankflessen op basis van PEF (polyethyleenfuranaat).

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.