Nederland - 23 september 2020

Aurora Cannabis verwacht minder verkopen dit kwartaal

door STIJN

Beleggers weten niet goed wat doen met het aandeel van Aurora Cannabis. Maandag kondigde de kersverse CEO aan dat het aantal verkopen dit kwartaal minder zal zijn dan men eerst had verwacht. Na de aankondiging daalde het aandeel fors maar dinsdag ging het aandeel 15 procent hoger op één handelsdag. Men put toch hoop uit het aantreden van de nieuwe CEO.

Het aanstellen van een nieuwe CEO moet het tij doen keren voor Aurora Cannabis. Het Canadese marihuanabedrijf is niet winstgevend en daar moet Miguel Martin verandering in brengen de komende kwartalen. Hij moest echter zijn carrière bij Aurora beginnen met de melding dat de verkopen voor Q3 lager zullen zijn dan men eerst had verwacht.

Ook de verwachtingen voor Q1 volgend jaar werden bijgesteld. Men verwacht nu dat de verkoop een 60 tot 64 miljoen Canadese dollar zal opbrengen. Enkele maanden geleden dacht men nog aan 67,5 miljoen dollar. Kortom, men verwacht dat er minder verdiend zal gaan worden.

Gemengde reacties

Daarenboven werd ook gemeld dat de samenwerking met de Ultimate Fighting Championship werd stopgezet. De teleurstelling was maandag groot bij beleggers en investeerders. Maar dinsdag keerde het sentiment volledig om, het aandeel steeg namelijk met meer dan 15 procent.

Hebben ze vertrouwen in de nieuwe CEO? Analisten weten niet waarom het aandeel anders zo een grote sprong maakte dinsdag. Miguel Martin was CEO bij CBD-bedrijf Reliva, dat in mei werd overgenomen door Aurora Cannabis. Zijn plan is om het marktaandeel van Aurora Cannabis te vergroten en om de medische tak uit te breiden, beide op internationaal niveau.

Analisten zijn gemengd over Aurora Cannabis. Vivien Azer, analist bij Cowen, benadrukt dat ze het goed doen op medisch vlak maar dat recreatieve marihuana een uitdaging blijft.

Bronnen: Investors

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.