Nederland - 20 oktober 2020 - Beursbrink

Aphria neemt scherpe duik na publicatie bedrijfsresultaten

door STIJN

Eind vorig week publiceerde Aphria de resultaten voor het eerste fiscale kwartaal van 2021 en dat is duidelijk merkbaar aan de aandelenkoers. Na bekendmaking van de resultaten ging het aandeel met 18 procent onderuit en eindigde de handelsdag aan 6,30 Canadese dollar. Ondertussen, drie handelsdagen verder, noteert het aandeel nog altijd op hetzelfde niveau.

Een bloederig einde van de handelsweek voor Aphria. Na de publicatie van het kwartaalrapport vorige week besloten beleggers en investeerders hun aandelen van het Canadese marihuanabedrijf massaal te dumpen. De koers ging van 7,81 CAD naar 6,30 CAD, een daling van 18 procent.

Is de reactie van beleggers en investeerders terecht of overdreven? Neal Gilmer, analist bij Haywood Capital Markets, beaamt dat het aandeel rake klappen heeft gekregen maar hij houdt vast aan zijn koopadvies. Hij aanschouwt Aphria namelijk als de leidende figuur van de Canadese marihuana-industrie met veel opwaarts potentieel en goede vooruitzichten de komende jaren.

Het fiscale eerste kwartaal van 2021 dat eindigde op 31 augustus bracht het netto-inkomsten op 145,7 miljoen CAD. Dat is 16 procent meer dan een jaar geleden maar vier procent lager dan het voorgaande kwartaal. Aphria verklaarde dat de opeenvolgende daling het gevolg is van COVID-19.

Koopkans

CEO Irwin D. Simon trekt zich alleszins niet veel aan van de scherpe daling van het aandeel. Ondanks de COVID-storm op zee, blijft zijn schip de juiste koers varen. De bedrijfsresultaten tonen volgens hem aan dat Aphria op een robuuste manier blijft groeien, zelfs in moeilijke tijden.

We are consistently taking a diversified approach to our innovation, strategic partnerships, global expansion and corporate citizenship to fuel sustainable, long-term growth. We believe that the  strength of our balance sheet and cash position, combined with our consistent focus on our highest-return priorities, will generate sustainable long-term value for all stakeholders.

Beter nog, analist Gilmer ziet de daling van 18 procent als een uitstekende koopkans. Hij verwacht dat Aphria de komende kwartalen en jaren betere cijfers zal kunnen voorleggen en zijn leiderspositie op de Canadese marihuanamarkt zal behouden. Vooral eens corona onder bedwang is.

We continue to view Aphria as the leader in the Canadian LP landscape. The 18 per cent correction provides an attractive entry point given Aphria’s strong market share position.

Bronnen: Cantech Letter

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.