VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 5 mei 2020 - Beursbrink

Analisten rekenen op rode cijfers Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft als gevolg van de coronacrisis de omzet in het eerste kwartaal zien dalen en is daardoor in de rode cijfers beland. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de consensus van de luchtvaartmaatschappij.

Voor het eerste kwartaal rekenen de analisten gemiddeld op een omzet van 5.009 miljoen euro. Dit zou een operationeel verlies opleveren van 713 miljoen euro, denken de analisten, en een nettoverlies van 668 miljoen euro. Overigens is er ook een analist die op een nettoverlies van ruim 1,1 miljard euro rekent.

Geen enkele analist ziet de maatschappij zwarte cijfers schrijven
De data is door Air France-KLM verzameld tussen 16 en 23 april onder twaalf tot veertien analisten.

De cijfers voor het tweede kwartaal beloven nog veel slechter te worden. Onder meer de Duitse concurrent Lufthansa waarschuwde hier al voor.

Air France-KLM heeft al maatregelen getroffen om de kosten te verlagen, maar net als Lufthansa is aanvullende steun nodig om overeind te blijven. In de komende maanden zal de maatschappij namelijk op minder dan 10 procent van de beschikbare capaciteit opereren, zo voorziet het. Uit de vervoerscijfers uit maart bleek al dat het aantal passagiers met 57 procent was gedaald.

Maar ook na de coronacrisis zal het nog lang moeilijk blijven voor een luchtvaartmaatschappij. ING waarschuwde al voor 2021. Terughoudende toeristen en zakenreizigers, overcapaciteit en brandstofkosten zullen Air France-KLM dan vermoedelijk parten spelen.

Deze mening werd gedeeld door de bekende belegger Warren Buffett, die afgelopen zaterdag in Omaha tijdens de jaarvergadering van Berkshire Hathaway aankondigde al zijn belangen in Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te hebben verkocht.

“Ik denk dat de luchtvaartsector op een zeer dramatische manier veranderd is en dat ik een fout gemaakt heb”, lichtte Buffett zijn beslissing toe.

De Franse Staat zal via garantstellingen en een directe lening voor circa 7 miljard euro aan liquiditeit verschaffen, waarmee Air France de coronapandemie moet weerstaan. Nederland steunt KLM met 2 miljard tot 4 miljard euro.

Op donderdag 7 mei maakt Air France-KLM de cijfers over het eerste kwartaal bekend.

Update: om extra informatie toe te voegen aan bericht van 24 april.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.