VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 30 september 2019 - Aandelen

Amsterdam een van de grootste vastgoedbubbels

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Amsterdam behoort samen met München, Toronto en Hongkong tot de steden waar de huizenprijzen het meest overgewaardeerd zijn, maar gemiddeld lijken de prijsbubbels op de vastgoedmarkt op hun retour.  Dat stelde zakenbank UBS maandag in een jaarlijks rapport over vastgoedbubbels.

Vancouver en Sydney worden genoemd als steden waar de waarderingen sterk zijn gedaald. In Londen is de huizenmarkt afgekoeld. In Frankfurt en Parijs zijn de waardering juist sterk gestegen. Frankfurt was de enige stad waar de prijzen met dubbele percentage stegen. Vorig jaar gebeurde dat in veel meer steden.

“De instorting van de rente wereldwijd zal de huizenmarkten niet redden”, stelde Claudio Saputelli van UBS Global Wealth Management. Niet de hypotheekrente maar het eigen vermogen dat vereist is om een huis te kopen vormt voor veel huishoudens een knelpunt. Dit is tevens het grootste risico voor de vastgoedprijzen in stedelijke gebieden.

“Beleggers moeten voorzichtig zijn als ze kijken naar woningmarkten met een risico op een vastgoedbubbel”, zei Matthias Holzhey van UBS. “Maatregelen van toezichthouders om verdere prijsstijgingen tegen te gaan hebben al geleid tot marktcorrecties in een aantal van de meest oververhitte steden.”

Gemiddeld daalden de prijzen met 10 procent ten opzichte van de piek en UBS “voorziet geen kentering van deze trend”.

Van de 24 steden die werden bekeken, heeft München het grootste risico om een vastgoedbubbel te zijn, gevolgd door Toronto, Hongkong en Amsterdam. Ook Parijs, Frankfurt en Vancouver lopen risico’s, terwijl in Londen juist niet langer een vastgoedbubbel dreigt.

De vastgoedmarkt in Londen is aanzienlijk afgekoeld. In de Engelse hoofdstad zijn nog wel “grote onevenwichtigheden” in de vastgoedprijzen, net als in Zürich, San Francisco, Tokyo en Stockholm.

In Los Angeles, Sydney, Genève en New York zijn de huizen overgewaardeerd, evenals in Madrid, Moskou en Tel Aviv. In Singapore, Boston en Milaan zijn de prijzen redelijk, net als in Dubai. De enige van de 24 steden waar de huizen te laag gewaardeerd zijn volgens de onderzoekers, is Chicago.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.