Nederland - 19 april 2019 - Aandelen

Geen handel in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs houdt vrijdag, maar ook maandag, de deuren gesloten vanwege Goede Vrijdag en Pasen.

Wall Street is vandaag eveneens gesloten, maar maandag wel gewoon open.

In Azië was er vanochtend wel handel. Dit leverde een winst van 0,5 procent voor de Nikkei index op en een stijging van 0,2 procent voor Shanghai.

Cijfers uit Japan lieten zien dat het prijspeil op maandbasis een pas op de plaats maakte, maar dat de inflatie op jaarbasis 0,5 procent bedroeg.

De AEX steeg donderdag 0,6 procent tot 569,61 punten.

Bedrijfsnieuws was er nauwelijks.

Miljardair John Fentener van Vlissingen vindt het bod van Saxo Bank op BinckBank te laag. Dit schreef Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een brief die de investeerder stuurde aan de online broker.

Saxo Bank is bereid om 6,35 euro per aandeel Binck neer te tellen en waardeert de broker op 424 miljoen euro.

‘Wij zijn geen onrustzaaiers, maar vinden dit bod unfair’, aldus Fentener van Vlissingen.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 0,2 procent tot 2.905,03 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 26.559,54 punten en de Nasdaq sloot vlak op 7.998,06 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel