Americas - 8 september 2022 - Aandelen

Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een weinig spectaculaire opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

De centrale banken blijven centraal staan, met een toespraak van Jerome Powell in het verschiet en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Die laatste verhoogt de rente vermoedelijk met 75 basispunten.

Opmerkingen van Powell over het beleid van de Fed zullen naar verwachting overeenkomen met de agressieve toon van vice-voorzitter Lael Brainard, die woensdag waarschuwde dat hogere rentets “voor enige tijd” nodig zijn om de economie af te koelen.

Amerikaanse aandelen sloten woensdag duidelijk hoger, waarbij de drie belangrijkste Amerikaanse indexen hun sterkste prestaties boekten in ongeveer een maand. “De bescheiden opleving van Wall Street [woensdag] kwam na enkele weken van intense verkoopdruk. Na zo’n snelle daling is een herstel te verwachten. We zien momenteel echter niet de voorwaarden voor een duurzame verbetering van het sentiment op de aandelenmarkten”, zei marktanalist Mark Haefele van UBS Global Wealth Management.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS de wekelijkse steunaanvragen, de wekelijkse olievoorraden en het consumentenkrediet in juli geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0013. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0001 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 0,9999 op de borden.

Olie werd donderdag tot 0,4 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Gamestop steeg voorbeurs 9,1 procent. De Amerikaanse retailer van computerspellen is het afgelopen kwartaal opnieuw dieper in de rode cijfers gedoken. GameStop meldde in een separaat persbericht dat het een samenwerking is aangegaan met FTX US, een groot Amerikaans cryptoplatform.

Apple won voorbeurs 0,1 procent, nadat de techreus woensdag de iPhone 14 presenteerde, evenals drie nieuwe Apple Watch-modellen en zijn nieuwe generatie AirPods.

Snap-CEO Evan Spiegel zei uitdagingen te zien voor zijn bedrijf, nu Snap zich probeert opnieuw uit te vinden, terwijl de uitgaven voor online advertenties onder druk staan. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger.

CEO Andy Jassy zei dat Amazon in een minder hoog tempo nieuwe werknemers in dienst zal nemen. Het concern nam tijdens de coronapandemie zoveel mensen aan om aan de vraag te kunnen voldoen, waardoor nu sprake is van een personeelsoverschot. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,8 procent hoger op 3.979,87 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 31.581,28 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent tot 11.791,90 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.