Americas - 28 februari 2020 - Aandelen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 4,4 procent in het rood.

De Amerikaanse futures duidden voorbeurs opnieuw op een dag met stevige verliezen, nadat de Dow en de S&P door de daling donderdag in een officiële correctie belandde, terwijl beleggers de impact van de verspreiding van het coronavirus proberen in te schatten.

In aanloop naar het weekeinde stappen beleggers uit aandelen, zei strateeg Katsunori Kitakura van Sumitomo Mitsui Trust Asset Management. De markt raakt er steeds meer van overtuigd dat de Federal Reserve zal ingrijpen met een renteverlaging om de zorgen over het virus weg te nemen. “Dat zou het probleem niet fundamenteel oplossen”, zei Kitakura. Volgens de strateeg zou de verkoopgolf kunnen doorgaan tot een vaccin is ontwikkeld.

De drie belangrijkste Amerikaanse benchmarks boekten donderdag de grootste eendaagse puntendaling ooit.

“Het is duidelijk een bloedbad”, zei vermogensbeheerder David Bahnsen van Bahnsen Group. “Als de markt in een vrije val-modus komt, is er er echt weinig dat kan worden gedaan, behalve wachten tot een bodem gevonden wordt gevonden”, zei hij.

“Deze crisis is geëscaleerd tot het punt waar het risico voor de wereldwijde consument het echte probleem is. Starbucks en Apple kunnen hun winkels in China heropenen, maar weinig mensen zullen er naar binnen gaan”, zei strateeg Michael O’Rourke van JonesTrading.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens- en bestedingsdata van januari, groothandelsvoorraden, gevolg door de inkoopmanagersindex van Chicago van februari en het definitief consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1010. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1033 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0998 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 3,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers omdat het bedrijf voorbeurs met de cijfers over het afgelopen kwartaal komt. De retailer noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,7 procent lager.

Beyond Meat daalde voorbeurs 11,5 procent, na verdeelde resultaten.

Caterpillar is voorbeurs de sterkste daler onder de Dow-componenten met een verlies van 3,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 4,4 procent lager op 2.978.76 punten. De Dow Jones index eindigde 4,4 procent in het rood op 25.76664 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 4,6 procent tot 8.566,48 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.