Americas - 20 februari 2020 - Beursbrink

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De impact van het coronavirus zorgt donderdag opnieuw voor tegenwind op de aandelenmarkten. In een poging de Chinese economie te ondersteunen verlaagde de Chinese centrale bank, zoals verwacht, een standaardrente.

Sommigen vonden de maatregel van de People’s Bank of China teleurstellend. “Bij lange na niet voldoende”, zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader. Onder deze marktomstandigheden moet de centrale bank de verwachtingen juist overtreffen, vindt de analist.

De markt haalt wel steun uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Deze notulen van woensdagavond suggereerden een toenemend optimisme onder de central bankiers over de Amerikaanse economie, hoewel sprake blijft van neerwaartse risico’s.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed-index van februari, gevolgd door de leidende indicatoren van januari en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,0792. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0804 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

L Brands staat op het punt om zijn meerderheidsbelang in Victoria’s Secret te verkopen aan een private-equitybedrijf. Volgens bronnen bekend met de situatie wordt het lingeriemerk in de deal gewaardeerd op circa 1,1 miljard dollar. L Brands noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,7 procent lager.

Hyatt Hotels daalde voorbeurs 3,1 procent. De hotelgroep boekte het afgelopen kwartaal een hogere winst, aangejaagd door hogere prijzen die de nieuwe hotels rekenen. De winst zal dit jaar terugvallen van 766 miljoen naar 133 tot 144 miljoen dollar. De aangepaste EBITDA  zal echter uitkomen tussen de 760 en 780 miljoen dollar, tegenover 754 miljoen in 2019.

Avis Budget steeg nabeurs 13,4 procent. Het autoverhuurbedrijf heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. CEO Joe Ferraro zei dat de laatste maand van het jaar in de Verenigde Staten de beste decembermaand ooit was. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Zillow, een database voor vastgoed, boekte in het vierde kwartaal een hogere omzet, terwijl het verlies ook steeg. Het aandeel won voorbeurs 16,2 procent.

Dropbox, First Solar en Fitbit komen donderdag met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 3.386,15 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 29.348,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 9.817,18 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments