Americas - 17 maart 2022 - Aandelen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het rood.

Daarmee maken de Amerikaanse aandelenmarkten min of meer een pas op de plaats, na het fors hogere slot woensdag, nadat de Federal Reserve voor het eerst in vier jaar de rente verhoogde, met 25 basispunten. De centrale bank voorziet voor dit jaar nog zes renteverhogingen en zei mogelijk al in mei te gaan beginnen met het afbouwen van zijn balans van 9 biljoen dollar.

Voorzitter Jerome Powell zei tijdens een persconferentie volgend op het rentebesluit dat tijdens elke beleidsvergadering de balans opnieuw wordt bekeken. “En als we concluderen dat het gepast zou zijn om het beleid sneller te verkrappen, dan doen we dat”, zei hij.

Het rentebesluit liet zien dat de zorgen vooral de hogere inflatie betreffen en veel minder het risico van een trager economische groei in 2022, aldus economen en analisten.

“Het FOMC is duidelijk van plan de inflatie aan te pakken, zoals blijkt uit zowel het veronderstelde tempo als het totaal aantal renteverhogingen, en het voornemen om de balans binnenkort te verkleinen”, zei marktanalist Clavin Norris van Aegon Asset Management. “Risico’s voor de economische groei lijken vooralsnog bijzaak”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen data over de huizenbouw, de Philadelphia Fed-index en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de industriële productie.

De euro/dollar noteerde op 1,1036. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1034 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1032 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 4,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Dollar General publiceert donderdag kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 2,4 procent hoger. FexEx komt vanavond nabeurs met kwartaalresultaten.

Microsoft daalde 0,6 procent. Het techbedrijf ziet zich geconfronteerd met mededingingsklachten in Europa met betrekking tot zijn clouddiensten.

Xerox heeft zijn zendingen naar Rusland stopgezet en zei de situatie in het land in de gaten te houden. Het aandeel steeg voorbeurs 1,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,2 procent hoger op 4.357,86 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het groen op 34.063,10 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,8 procent tot 13.436,55 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.