Americas - 27 september 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Amerikaanse futures kleuren nog groener

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan dinsdag met een stevige winst van start. Circa een half uur voor opening wijst de future op de S&P op een winst van 1,4 procent en die voor de Nasdaq op 1,7 procent.

Maandag sloot Wall Street nog in het rood en daarmee kwam ook de Dow Jones index in een ‘bear market’ terecht.

Inmiddels lijdt Wall Street al dagen op rij verlies. Renteverhogingen om de inflatie onder controle te krijgen wakkeren de recessievrees aan.

De Amerikaanse inflatie is “onaanvaardbaar hoog” zei Fed-bestuurder Loretta Mester van de Federal Reserve Bank of Cleveland maandag.

“Als er onzekerheid is [over de hoogte van de inflatie], kan het voor beleidsmakers beter zijn om agressiever te handelen”, zei ze. “Preventief handelen kan voorkomen dat het meest donkere scenario uitkomt.”

“Ik zal een aantal maanden van dalingen in de maand-op-maand metingen moeten zien, voordat het beleid wordt aangepast”, zei ze. “Wensdenken kan geen vervanging zijn voor hard bewijs.”

Dinsdagmiddag meldde zakenzender CNBC echter dat Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, bezorgd is dat de Fed de rente te snel en te ver verhoogt.

De macro-agenda is vanmiddag goed gevuld. Voorbeurs werd al bekend dat de orders voor duurzame goederen in augustus daalden, maar met 0,2 procent wel minder sterk dan de afname van 0,5 procent die economen hadden verwacht.

De huizenprijzen berekend door Case Shiller, de nieuwe huizenverkopen en het consumentenvertrouwen staan nog op de agenda voor vanmiddag.

De euro/dollar handelt dinsdag op 0,9640 en de Amerikaanse tienjaarsrente staat op 3,817 procent.

Olie wordt bijna 2 procent duurder.

Nieuws 

De grote techaandelen gaan dinsdag met winst van start. Amazon, Apple en Microsoft lijken 1,5 tot ruim 2 procent in het groen te openen.

Slotstanden

De Dow Jones index is maandag 1,1 procent lager gesloten op 29.260,81 punten en de breder samengestelde S&P 500 index daalde 1,0 procent naar 3.655,04 punten. De Nasdaq eindigde 0,6 procent lager op 10,802,92 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.