Americas - 3 juni 2020 - Beursbrink

Amerikaanse banenkrimp valt sterk mee

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het banenverlies in de Amerikaanse private sector valt sterk mee en duidt er op dat het ergste in de Amerikaanse arbeidsmarkt achter de rug is. Dat is de kernachtige conclusie van Rabobank woensdag in een kort commentaar op het ADP-rapport over mei tegenover ABM Financial News.

“De daling komt overeen met hetgeen we in de steunaanvragen al terugzagen. Wat in de cijfers verder opvalt, is de afname van banenverlies in de sector vrije tijdsbestedingen”, aldus marktanalist Philip Marey. “Deze sector kreeg vanaf het begin af aan meteen de ergste pijn van alle sectoren te verwerken en het lijkt er op dat ook hier een bodem is bereikt”, aldus Marey.

De marktanalist kijkt nu uit naar donderdag wanneer het verslag met de wekelijkse steunaanvragen naar buiten komt en waar de aandacht inmiddels ook is komen te liggen bij de verlengde steunaanvragen die over de week die eindigde op 16 mei een stevige daling lieten zien, hetgeen duidt op een terugkeer van mensen naar de arbeidsmarkt.

De euro noteerde woensdag weer onder de 1,12 dollar op 1,1192 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel