Americas - 3 maart 2021 - Aandelen

Amerikaanse banengroei niet hoopgevend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse private sector heeft in februari een teleurstellende banengroei laten zien, terwijl de groei in de vrijetijdssector terugviel. Dat was woensdag de voornaamste conclusie van Rabobank in een commentaar op het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP.

“De vrijetijdsbranche zet nu met een groei van 26.000 banen de stijging van januari niet door. In december vorig jaar verdwenen er in de sector 500.000 banen, maar met dit cijfer tekent zich nog geen echt keerpunt af”, aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. In januari groeide het aandeel banen in deze cyclische sector met 35.000.

Marey had gezien de dalingen in het aantal besmettingen andere cijfers verwacht. “We zien nu dat vooral niet-cyclische sectoren als de gezondheidszorg en onderwijs de groei dragen, maar dat zorgt niet voor de inhaalslag die ik in de Amerikaanse arbeidsmarkt wil zien na de corona-ontslagen van vorig jaar”, aldus Marey.

ADP maakte over februari van dit jaar een groei met 117.000 banen bekend tegen 195.000 in januari, waar aanvankelijk 174.000 banen voor waren gemeld. De markt hield voor februari rekening met een groei van 225.000 banen.

De euro noteerde woensdag 0,3 procent lager op 1,2049 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.