Nederland - 8 mei 2020

Amerikaans werklozenleger doet goud stijgen

door STIJN

Voor goud zag de beursweek er niet bepaald positief uit, het gele edelmetaal zat enkele dagen in een neerwaartse trend. Maar daar lijkt nu verandering in te komen na de bekendmaking van het aantal werklozenclaims in de Verenigde Staten van Amerika. De nieuwe piek van werklozen zorgt ervoor dat de goudprijs opnieuw in de lift zit en zijn daling doorbreekt.

Goud vindt zijn steun bij de gegevens over het aantal werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten van Amerika. Afgelopen weken zijn er weer meer werklozen bijgekomen wat er op duidt dat ’s werelds grootste economie nog altijd in de problemen zit door COVID-19.

De publicatie van de gegevens omtrent de werkloosheid is een ‘reality check’ voor beleggers en investeerders. Het toont aan dat de problemen omtrent COVID-19 en de wereldeconomie nog altijd niet van de baan zijn. Een gegeven dat angst en twijfel zaait op de financiële markten en dus beslissen investeerders om opnieuw naar het gele edelmetaal te grijpen.

Momentum

Bijna 3.2 miljoen Amerikanen hebben vorige week een aangifte ingediend om beroep te kunnen doen op een uitkering. Dat brengt het totaal op 33 miljoen nieuwe claims tijdens de afgelopen zeven weken. Zolang de vooruitzichten niet verbeteren en de Federal Reserve de economie blijft stimuleren, zal goud aantrekkelijk blijven voor beleggers.

In our view, historical correlations are rules that can be broken and we think that these days, gold can continue to win even if equities improve, as investors are acutely aware of the risk that they are taking on and will seek out hedges like gold.

Christopher Louney, analist bij RBC Capital Markets, denkt zelfs dat goud zal blijven stijgen als de wereldeconomie herstelt en aandelen opnieuw gaan herstellen. Hij merkt ook op dat het aantal goud ETFs aan het toenemen zijn wegens de verhoogde interesse op de financiële markten.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments