VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 1 juli 2020 - Beursbrink

Amerikaans banenrapport ADP toont goed herstel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP voor de Amerikaanse private sector liet in juni een goed herstel zien, met name van de sector vrijetijdsbestedingen. Dat was woensdag de belangrijkste conclusie van Rabobank.

“Die sector is door de coronacrisis ook het hardst geraakt en laat in dit rapport een goede stijging van het aantal banen zien”, aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Marey merkte woensdag wel op dat de verdere openstelling van de Amerikaanse economie weliswaar goed blijkt voor de banenmarkt, maar het coronavirus nog zeker niet weg is. “Een lockdown kun je eigenlijk maar één keer doen, omdat die zo vreselijk veel geld kost”, aldus Marey.

Marey verklaarde de scherpe bijstelling van de cijfers voor mei, van een banendaling met 2,76 miljoen stuks naar een stijging van iets meer dan 3 miljoen banen, uit de aard van het model dat ADP hanteert. Het lijkt er op dat ADP zijn cijfers van mei heeft aangepast aan de non-farm payroll-data over die maand die kort erna zijn gepubliceerd en waarbij melding werd gemaakt van een stijging met 2,5 miljoen banen, terwijl er vooraf rekening werd gehouden met een krimp van ruim 8 miljoen banen, aldus de analist.

De euro noteerde al vrijwel de gehele dag rond 1,12 en na de publicatie van het ADP-rapport over juni was dit ook de koers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.