Nederland - 26 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Altice ziet resultaten verder aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als het aangepast bedrijfsresultaat zien aansterken ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, geholpen door Altice USA. Dit bleek uit een door ABM Financial News verkregen analistenconsensus in aanloop naar de kwartaalcijfers, die donderdag voorbeurs verschijnen. 

Analisten gaan voor het tweede kwartaal van 2017 uit van een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2.385 miljoen euro, terwijl de omzet naar verwachting zal stijgen met 2,9 procent naar 5.971 miljoen euro. 

In het tweede kwartaal van 2016 realiseerde Altice nog een aangepaste EBITDA van 2.265 miljoen euro met een omzet van 5.918 miljoen euro. 

Het gaat om zogenoemde pro forma cijfers, inclusief de resultaten van de overgenomen Amerikaanse bedrijven Suddenlink en Optimum, en zonder Cabovisao en ONI en de mobiele activiteiten op La Reunion en Mayotte, die zijn verkocht. In het afgelopen kwartaal deed Altice Coditel van hand en werden de overnames van Teads en Media Capital afgerond. 

Frankrijk en Portugal

Volgens analist Emmanuel Carlier van ING, die een koopadvies op Altice heeft, genoot de Franse kabelaar van een sterke groei in de Verenigde Staten en een stabilisering in Frankrijk en Portugal. De marktvorser verwacht dat de ontwikkelingen in Frankrijk verder zullen stabiliseren in het licht van een verbeterde netwerkkwaliteit en investeringen in content. Consolidatie op de Franse markt kan bovendien het aandeel van Altice met 3 tot 7 euro doen laten stijgen, zo verwachten analisten van Goldman Sachs.   

Evenwel zal Altice in Frankrijk in het afgelopen kwartaal een 5,2 procent lagere EBITDA hebben gerealiseerd, zo voorzien de analisten die bijdroegen aan de consensus. Volgens ING is er geen positieve impact meer van de prijsverhogingen die het bedrijf doorvoerde in april 2016 en zullen kostenbesparingen pas later in dit jaar zijn vruchten afwerpen.  

Verenigde Staten 

Nadat Altice in de afgelopen jaren veel overnames in Europa heeft gedaan, is het vizier inmiddels op Amerika gericht. Analisten voorzien dat Altice USA in het afgelopen kwartaal een 2,9 procent hogere omzet realiseerde, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITDA) zelfs steeg met bijna 20 procent. 

In de Verenigde Staten profiteerde Altice volgens Carlier van ING van kostenbesparingen en positieve mix-effecten. De marktvorser verwacht dat de omzetontwikkeling in het land sterk blijven, mede door de vraag naar highspeed breedbandinternet. 

Carlier verwacht dat Altice verder op zoek zal gaan naar overnamekandidaten, vooral in de Verenigde Staten. Eerder deden er al geruchten de ronde dat Altice interesse zou hebben in het Amerikaanse Cox Communications. Analist Nico Inberg van IEX verwacht dat de Franse kabelaar zich in de komende tijd juist gedeisd zal houden in de Verenigde Staten. “De onderneming zit een beetje aan haar taks, ondanks dat er recent nog geld in het bedrijf stroomde door de beursgang van Altice USA”, aldus de analist.

Outlook

Bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal in mei dit jaar, stelde Altice te mikken op een verdere omzetgroei dit jaar, waarbij de omzet in Frankrijk zal stabiliseren op autonome basis. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar een hoog enkelcijferige groei laten zien. Daarbij denkt Altice circa 4 miljard euro te zullen investeren. ING verwacht dat de kabelaar zich zal vasthouden aan de eerder afgegeven verwachtingen. 

Het aandeel Altice noteerde woensdag richting het eind van de ochtend 0,2 procent hoger op 21,03 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.