Nederland - 22 maart 2017 - Europa
door DIETER P.

AkzoNobel weigert nieuw overnamevoorstel

Akzo Nobel (ticker: AKZA) kreeg een tweede bod van het Amerikaanse PPG (ticker: PPG) waarbij aandeelhouders beloond zouden worden met een overnameprijs van 90 euro per aandeel (inclusief een nog uit te keren dividend), maar ook dit bod werd resoluut afgewezen.

Sommige grootaandeelhouders van AkzoNobel vinden het alvast niet prettig hoe AkzoNobel met deze zaak omgaat.

De Britse fondsbeheerder Elliott Advisors zegt in een mededeling met ‘bezorgdheid’ akte te nemen van de weigering van het Akzo-management om gesprekken aan te knopen. ‘Elliott vindt de redenen die de raad van bestuur aanhaalt om dat gesprek te weigeren niet overtuigend.’

De fondsbeheerder heeft een belang van 3 procent in Akzo (ingestapt rond 60 euro), en vindt het overnamebod van 90 euro te weinig. Maar toch is men van mening dat de onderhandelingen opgestart moeten worden.

Ook een andere belangrijke aandeelhouder, vermogensbeheerder Columbia Threadneedle, uit kritiek.

Columbia zegt dat het een sterke logica ziet in een combinatie van Akzo met PPG en dat er voordelen gecreëerd kunnen worden voor alle belanghebbenden.

Akzo koerst meer dan 1 procent lager.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.