VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 7 april 2020 - Beursbrink

AEX voorbij de 500 punten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs liet dinsdagochtend over de gehele linie winst optekenen, waarbij vooral de koerswinsten bij vastgoedfondsen opvielen. De AEX steeg met 2,7 procent tot 503,03 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management noemde vooral de koerssprong van vastgoedfondsen als Unibail, Wereldhave en Eurocommercial Properties opvallend. Schutte kon hier niet direct een reden voor vinden. “Ik vermoed mogelijk een short squeeze. Vooral bij Wereldhave is het aantal shortposities hoog”, aldus Schutte.

Analist Herman van der Loos van Degroof Petercam zag ook geen direct nieuws dat de koersstijging kon verklaren, maar noemde de recente afstraffing van de aandelen te ver doorgeschoten. Hij verwacht dat er wel een regeling zal komen die huurders en vastgoedeigenaren te hulp schiet.

Schutte had niet verwacht dat de bredere markten vandaag zouden aantrekken. “Een stapje terug op indexniveau zou niet gek zijn geweest”, aldus de beleggingsadviseur, “zeker niet na de flinke koersval van de olieprijzen op maandag.”

Volgens Schutte zijn beleggers optimistisch nu de groei van het aantal coronabesmettingen lijkt af te nemen. Desondanks wijst de beleggingsadviseur op deskundigen die waarschuwen om niet te vroeg te juichen. “De eerste golf lijkt af te nemen, maar de effecten zullen nog lang zichtbaar blijven. Het opstarten van de economie zal, mogelijk over enkele weken, slechts geleidelijk gaan en lang kunnen duren.” Vooral de dienstensector zal lange tijd nodig hebben om weer op te starten, aldus Schutte.

“Ik denk dat het opstarten van de wereldeconomie langer duurt dan wat momenteel wordt ingeprijsd in de huidige opwaartse bewegingen.”

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend op 1,0825. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag werd de munt verhandeld op 1,0791.

De olieprijzen trokken met een plus van ruim drie procent verder aan. Het optimisme over mogelijke nieuwe productieafspraken tussen Saoedi-Arabië en Rusland van voor het weekend, maakte maandag nog plaats voor twijfel. Toen zakten de olieprijzen ook acht procent in. Voor donderdag staat een online OPEC+ vergadering gepland.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen schoot Unibail-Rodamco-Westfield maar liefst 17,0 procent omhoog. ING Groep won 8,6 procent. Dalers waren er beperkt. RELX leverde 0,9 procent in. Ahold Delhaize hield de winsten evenwel beperkt met een plus van 0,2 procent. De Zaanse supermarktuitbater heeft samen met zijn lokale merken tot nu toe meer dan 170 miljoen euro geïnvesteerd in coronamaatregelen. Gedurende de afgelopen weken was Ahold Delhaize evenwel een sterkhouder op het Damrak.

In de AMX won Eurocommercial Properties 17,1 procent. Alleen flitshandelaar Flow Traders noteerde met 2,4 procent in het rood. Net als Ahold Delhaize deed Flow Traders de afgelopen periode goede zaken.
Onder de kleinere aandelen klom vastgoedfonds Wereldhave 20,9 procent. Alfen won ook 8,3 procent na een opdracht van Vattenfall voor de levering van een energie opslagsysteem in Zweden. Financiële details voor de opdracht werden niet gemeld.

Op lokaal niveau klom kaartenmaker AND 7,0 procent en won Beter Bed 8,3 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.