VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 31 december 2019 - Beursbrink

AEX vermoedelijk vlak van start op laatste handelsdag 2019

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag bij de start van een verkorte handelsdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet.

Maandag koerste de AEX index op een zeer rustige dag zonder veel richtinggevend nieuws 0,9 procent lager naar 605,83 punten.

Beleggers trokken zich niet op aan nieuws dat de VS en China volgende week dan eindelijk het eerste onderdeel van de handelsdeal gaan ondertekenen. Chinese media meldden dit maandagmiddag, waarna Peter Navarro, een adviseur van het Witte Huis, bevestigde dat de Fase 1-deal binnen een week ondertekend kan worden.

Navarro voegde eraan toe dat Beijing als onderdeel van de overeenkomst heeft ingestemd om de komende twee jaar voor 200 miljard dollar aan Amerikaanse producten te kopen. “We zullen waarschijnlijk komende week tekenen”, zei Navarro maandag tegen Fox News. “We wachten op de vertaling [van het document]”, voegde hij toe.

Volgens Chinese media reist de Chinese vicepremier Liu He zaterdag naar de Verenigde Staten om de deal te ondertekenen.

Wall Street werd maandagavond ook getroffen door winstnemingen, nadat eind vorige week nog recordniveaus werden aangescherpt. Hoofdgraadmeter S&P 500 index daalde 0,6 procent.

Ook in Azië noteren de hoofdindices vanochtend lager. Met afstand de grootste daler is de beurs in Sydney met 1,8 procent. De ASX 200 index sloot 2019 wel af met een plus van 18 procent.

Op macro-economisch vlak bleek de bedrijvigheid in de Chinese industrie in december een pas op de plaats te hebben gemaakt, De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in december opnieuw uit op 50,2. Er was door economen een indexniveau van 50,0 verwacht. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in China daalde in december, van 54,4 naar 53,5.

De olieprijzen reageerden maandag beperkt op Amerikaanse luchtaanvallen op een door Iran gesteunde sjiitische militie in Irak en Syrië. Na een stijging vrijdag schommelde de olieprijs rond zijn hoogste niveau in drie maanden. Olie noteerde maandag tot 0,2 procent lager.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1210 en de dollar daalde daarmee naar het laagste niveau sinds juli. De handelsspanningen nemen af en dat zorgt voor minder vraag naar de greenback, vanouds een veilige haven in tijden van onrust.

Beleggers hebben vandaag oog voor de vrijgave van de Case-Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bedrijfsnieuws

Chinese hackers hebben mogelijk medische data buitgemaakt bij onder meer Philips. Dit schreef The Wall Street Journal.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,6 procent tot 3.221,13 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.462,14 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 8.945,99 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.