Europa - 3 december 2020 - Beursbrink

AEX start vlak aan handelsdag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag een neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong onveranderd.

Woensdag koerste de AEX nog met 0,1 procent nipt lager op een slotstand van 610,94 punten. Onder meer een verzwakkende dollar woog op de koersvorming van dollargevoelige aandelen zoals Ahold Delhaize en Unilever.

Sinds begin afgelopen maand de onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingsuitslag grotendeels werd weggnomen en vaccinnieuws tot een opluchtingsrally leidde, verliest de dollar, vluchthaven bij uitstek in onzekere tijden, flink aan waarde. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2122. Begin november stond er nog een stand van 1,1608 op de borden.

Op Wall Street lieten de hoofdindices woensdag geen uitschieters zien. Wel zette hoofdgraadmeter S&P 500 met een winst van 0,2 procent een nieuwe hoogste stand ooit neer. De markt zag zich afgelopen weken flink gesteund door het optimisme dat coronavaccins het economisch herstel zullen helpen versnellen.

De impact van Covid-19 zal zich echter nog een tijd laten voelen en Amerikaanse beleggers kijken naar de politiek voor steunmaatregelen.

In Washington gaf onder meer de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi woensdag een verklaring af, waarin de Republikeinen worden opgeroepen om met hen samen te werken aan een nieuwe pakket aan steunmaatregelen.

De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell verwierp woensdag nog een voorstel voor een pakket ter waarde van 908 miljard dollar. McConnel heeft herhaaldelijk gezegd dat de waarde van een nieuwe stimuleringsronde met ongeveer 500 miljard dollar een stuk lager zou moeten uitvallen.

“Ik denk dat we gelet op de politieke impasse niet meer op een stimuleringsdeal hoeven te rekenen”, merkte portefeuillemanager Joanne Feeney van Advisors Capital Management op.

Olie en Azië

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent hoger op 45,28 dollar.

De oliemarkt was woensdag in afwachting van het besluit van de OPEC en zijn bondgenoten, ofwel OPEC+, over het al dan niet versoepelen van de bestaande beperkingen op de productie van ruwe olie volgende maand. OPEC+ stelde eerder deze week een bijeenkomst om deze productiebeperkingen te bespreken met twee dagen uit tot vandaag.

In Azië werd vanochtend bekend dat de groei in Chinese dienstensector verder is aangetrokken. Uit cijfers van Market en Caixon bleek dat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 56,8 in oktober naar 57,8 in november. In Japan bleek daarnaast de krimp te zijn afgenomen.

Aziatische beleggers doen het vanochtend evenwel rustig aan. De grootste stijger is de beurs in Hongkong met ruim een half procent. Alleen de Shanghai Composite noteert nipt in het rood.

Later vandaag worden ook in de eurozone en Amerika de inkoopmanagersindices voor de dienstensector vrijgegeven.

Bedrijfsnieuws

Er was vanochtend nog geen relevant nieuws over Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent tot 3.669,01 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.883,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 12.349,37 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.