VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 22 juni 2020 - Beursbrink

AEX start handelsweek naar verwachting lager

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ruim een uur voor de beursgong op een verlies van 0,9 procent.

De AEX koerste afgelopen week nog ruim 4 procent hoger naar 567,83 punten. De index herstelde daarmee van een scherpe daling in de voorafgaande week, toen angst voor een tweede coronagolf de kop op stak.

Ook deze week zal coronagerelateerd nieuws waarschijnlijk het beurssentiment bepalen.

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde vrijdag dat de pandemie in een “nieuwe en gevaarlijke fase” is beland, nadat een recordaantal besmettingen in één dag werd geregistreerd van 150.000, waarvan ongeveer de helft in Noord- en Zuid-Amerika. Ook in het weekend steeg het aantal besmettingen door.

Vrijdag namen beleggers op Wall Street gas terug nadat Apple meldde enkele winkels tijdelijk te sluiten vanwege zorgen over het snel groeiende aantal besmettingen in een aantal staten in de VS.

Hoewel beleggers zich in toenemende mate zorgen maken over de opleving van het aantal besmettingen, had afgelopen week toch de hoop op een spoedig economisch herstel de overhand, met name omdat centrale banken en overheden geld blijven pompen in de wereldeconomie.

“Het financiële medicijn tegen corona is allang uitgevonden: meer geld/schuld”, stelde investment manager Simon Wiersma van ING vast. “Waar zouden beleggers zijn zonder de Fed?”.

Beleggers kijken dan ook uit naar donderdag, wanneer de notulen over de laatste monetaire beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank worden vrijgegeven. Daar verhoogde Christine Lagarde het opkoopprogramma in het kader van de coronacrisis met 600 miljard euro tot 1,35 biljoen euro.

De Aziatische beurzen lieten vanochtend een verdeeld beeld zien, maar noteerden wel overwegend licht in het groen.

Op een settlement van 39,75 dollar werd een vat West Texas Intermediate vrijdag 2,3 procent meer waard. In de Aziatische handel vanochtend noteert de olie-future stabiel.

Het sentiment in de oliemarkt kreeg een duwtje in de rug nadat het technisch comité van de OPEC afgelopen donderdag bekendmaakte dat landen als Irak en Kazachstan, die zich eerder niet strak hielden aan het OPEC+ productie-akkoord, inmiddels compensatieplannen hebben ingeleverd om toch aan hun verplichtingen te voldoen.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1198.

Beleggers hebben vandaag oog voor onder het consumentenvertrouwen in de eurozone en de Chicago Fed activiteitsindex in mei.

Vanochtend werd al een historische krimp in de consumptie van Nederlandse huishoudens bekend gemaakt. In april werd 17,4 procent minder uitgegeven dan in april 2019. Het betreft de grootste krimp die het CBS ooit gemeten heeft.

Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal zou naar verluidt overwegen om bezittingen in Canada van de hand te doen om met de verkoopopbrengst zijn schulden terug te dringen. Dit schreef the Financial Times maandag op basis van bronnen.

Arcadis tekende een raamcontract met Gasunie met een potentiële jaaromzet van enkele miljoenen euro’s.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde vrijdag 0,6 procent tot 3.097,92 punten. De Dow Jones index verloor 0,8 procent op een slot van 25.871,46 punten en de Nasdaq steeg fractioneel tot 9.946,12 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.