Europa - 25 september 2019 - Aandelen

AEX lijkt lager van start te gaan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog vlak op 574,84 punten.

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat president Donald Trump zich kritisch uitliet over China en een afzettingsprocedure tegen de president in de maak leek.

Nabeurs maakte de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi bekend dat er daadwerkelijk  een formele start wordt gemaakt van een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, nadat die de Oekraïense president onder druk zou hebben gezet om informatie in te winnen over Trumps politieke rivaal Joe Biden en diens zoon.

Salestrader Gert Berendse van ING verwacht een negatieve reactie van de markt op dit nieuws. “De opening zal wat lager zijn, maar niet extreem. Dat er een procedure gestart wordt, betekent niet dat dit ook tot een afzetting leidt”.

Wel stelde Berendse dat de impact groot zal zijn, mocht Trump hierdoor wel ten val komen. “Toen Trump de verkiezingen won was iedereen bang voor de gevolgen voor de beurzen, maar achteraf kan gezegd worden dat hij goed voor de aandelenmarkt is geweest. Mocht Trump afzet worden verwacht ik dat de koersen fors onderuit zullen gaan.”

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,4 procent tot 22.007 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,6 procent tot 2.966 punten.

De macro-economische agenda is voor vandaag aan de magere kant. Beleggers wachten op het consumentenvertrouwen in Frankrijk en vanuit de VS komen de wekelijkse hypotheekaanvragen, nieuwe woningverkopen en de olievoorraden.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 55,91 dollar, terwijl een november-future Brent 62,57 procent lager bewoog op 62,59 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0997. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1018 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1000 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Galapagos is een klinische fase 1-studie met gezonde en psoriasis-patiënten gestart voor zijn molecuul GLPG3970. “De start van deze studie betekent dat we op schema zijn om in 2020 potentieel meerdere proof-of-concept-studies in parallel te lanceren, in een reeks onstekingsziektes”, stelde Chief Scientific Officer Piet Wigerinck.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 2966,60 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 26.807,77 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,5 procent tot 7993,63 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel