Nederland - 25 oktober 2019 - Beursbrink

Goldman Sachs: ‘Olie heeft nog lange weg te gaan’

door STIJN

In een nota van Goldman Sachs waarschuwt de zakenbank dat de olieprijzen volgend jaar niet veel steun zullen krijgen op de markten. De analisten verwachten dat de olieprijs niet veel zal gaan bewegen volgend jaar en dat de prijs gemiddeld 60 dollar zal zijn. Zolang de aanbodzijde niet kleiner wordt, zal olie vast blijven hangen rond dit niveau.

Volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaan de olieprijzen in 2020 horizontaal bewegen wegens te weinig veranderingen op de aanbodzijde. En dat is cruciaal vermits de vraag naar olie aan het verminderen is. Uit een rapport van het Internationale Monetaire Fonds blijkt dat de wereldeconomie dit jaar zal toenemen met 3 procent, dat is de traagste groei sinds 2009.

Daarenboven heeft het IMF de groeiprognose voor de Chinese economie ook neerwaarts bijgesteld. Dat doet investeerders uiteraard huiveren gezien China ’s werelds tweede grootste economie is en één van de grootste afnemers is van olie. Deze vertraging van de Chinese economie is een groot struikelblok voor het opwaarts potentieel van olie.

De Verenigde Staten van Amerika hebben hun troepen ook teruggetrokken uit Syrië, dat zorgt ervoor dat de geopolitieke risico’s in het Midden-Oosten zullen afzwakken de komende periode.

Voorraden

Ook de olievoorraden blijven torenhoog, ondanks de aanval op de productiefaciliteiten van Aramco. In de Verenigde Staten van trekken ze zich namelijk niet aan van de situatie, daar blijven ze schaliegas en -olie pompen. In tegenstelling tot de OPEC-landen en Rusland, deze groep is actief bezig met het beheren van hun productieniveaus maar tevergeefs zo blijkt.

Bronnen: Marketrealist

Foto: Divulgação Petrobras / ABr – Agência Brasil [1]

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.