VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 24 december 2020 - Aandelen

AEX hoger in afwachting op brexitdeal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend licht hoger in afwachting van een brexitdeal. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,6 procent op 626,01 punten.

Ook omliggende beurzen trokken aan op de verwachting dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie vlot een handelsdeal bekend zullen maken. Later vandaag vindt er naar verwachting een persconferentie plaats. Aanvankelijk zou deze eerder vanochtend al plaatsvinden, maar volgens berichtgeving zouden de beleidsmakers nog de laatste puntjes op de ‘i’ willen zetten. Een deal zou een einde maken aan meer dan vier jaar onzekerheid over de toekomstige relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en diens handelspartners.

“Valutahandelaren geloven wel in een deal, het Britse pond trekt flink aan”, aldus analist Corné van Zeijl van Actiam op Twitter. Investment manager Simon Wiersma van ING zag ook de rentes op staatsobligaties stijgen. “Een teken van aantrekkende groeiverwachtingen”, aldus Wiersma.

Vooral Britse banken stegen vanochtend aanzienlijk, terwijl ook in Amsterdam financials tot de grootste stijgers behoren.

Een deal kan de meeste zorgen over een grote economische disruptie wegnemen in de komende weken door het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Een overeenkomst betekent vermoedelijk ook geen nieuwe importheffingen op goederen tussen beide partijen en een minder hoge nood aan veel nieuwe reglementaire formaliteiten aan de landsgrenzen.

Verder zal het volgens Wiersma van ING niet lang meer duren voordat er een steunpakket in de Verenigde Staten op tafel ligt. “Aanstaande president Joe Biden zal dan volgend jaar nog eens met cheques moeten strooien om de economie verder te stimuleren”, aldus de investment manager.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,2191. De olieprijzen liepen met enkele tienden van een procent terug.

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. Beleggers zullen het vermoedelijk rustig aan doen in aanloop naar de kerstdagen. Vandaag sluiten de Amsterdamse beurzen vroeg de deuren.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging ABN AMRO aan kop met winsten tot 2,2 procent.

Prosus noteerde lager met een verlies van 1,1 procent. Prosus heeft een groot belang in de Chinese internetonderneming Tencent. Alibaba, concurrent van Tencent, daalde in Hongkong vanochtend scherp, nadat de Chinese autoriteiten via een korte mededeling bekend maakten een onderzoek in te stellen naar overtreding van de mededingingsregels door de internetgigant. Alibaba domineert samen met Tencent het voor westerse bedrijven amper toegankelijke Chinese internet-ecosysteem.

Flow Traders en PostNL stegen in de AMX tot 2,0 procent. Pharming verloor juist 5,4 procent nadat het aandeel woensdag een noteing aan techbeurs Nasdaq kreeg. In aanloop naar deze notering toe was het aandeel erg volatiel.

In de AScX won bouwer BAM Group 4,3 procent en AMG won zelfs 4,7 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.