VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 29 december 2020 - Aandelen

AEX heeft jaarrecord in vizier

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs weet ook dinsdag het groen weer te vinden. De AEX noteerde halverwege de ochtend 0,6 procent hoger op 631,62 punten.

Beleggers moeten het in deze laatste dagen van 2020 stellen zonder veel richtinggevend nieuws. Toch stijgen de koersen en heeft de AEX de hoogst stand van 2020 op 632,12 punten van medio februari in het vizier.

Maandag reageerde de markt nog positief op het handelsakkoord tussen de Britten en de EU. Daarnaast keurde de Amerikaanse president Donald Trump een nieuw coronasteunpakket goed en komen de vaccinaties wereldwijd op gang. Maandagavond sloten de Amerikaanse beursindexen al op recordniveaus.

“De goud- en olieprijs en de koersen van Amerikaanse staatsobligaties deden gister een stapje terug, terwijl de dollar aansterkte. Maar vanochtend is het beeld precies omgekeerd: een gebruikelijk verschijnsel bij erg rustige handel”, stelde investmentmanager Friso Rengers van ING.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,2244. Olie werd bijna een procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Wolters Kluwer aan de leiding met een koerswinst van 1,7 procent. Unibail-Rodamco-Westfield steeg 1,6 procent. Prosus, maandag nog de gebeten hond, steeg 1,5 procent.

De grootste daler was Just Eat Takeaway met een koersverlies van 1,4 procent. Maandag was de maaltijdbezorger juist nog de koploper in de AEX.

In de AMX ging Eurocommercial Properties aan de leiding met een koersstijging van 3,8 procent. Air France-KLM steeg 3,5 procent. Pharming, dat maandag al ruim 7 procent verloor, leverde dinsdag nog eens 3,8 procent in.

Bij de smallcaps won TomTom een procent, maar leverde BAM 2,3 procent in.

Het lokaal genoteerde CM.com steeg nog eens 2,7 procent, terwijl Fastned 4,4 procent daalde.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.