Azie - 17 april 2020 - Beursbrink

ABN AMRO verwacht herstel Chinese economie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De economie van China zal in het tweede kwartaal een herstel laten zien. Hiervan zijn economen van ABN AMRO nog altijd overtuigd.

Vrijdag publiceerde China data met betrekking tot het bruto binnenlands product over het eerste kwartaal van dit jaar.

Daaruit bleek een krimp van 6,8 procent op jaarbasis en 9,8 procent op kwartaalbasis. Dat was forser dan ABN AMRO vooraf had ingeschat.

Wel verwacht de bank dat de kracht waarmee dat herstel gepaard gaat beperkt wordt door de druk op de mondiale handel en economie met negatieve gevolgen voor de Chinese export en de industriële productie.

Over het geheel genomen is ABN AMRO van mening dat diens verwachting voor de groei van de Chinese economie van 3 procent voor 2020 een risico loopt niet gehaald te worden.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

Reageer op dit artikel