VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 oktober 2020 - Aandelen

ABN AMRO en Wereldhave uitblinkers op vlak Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs doet het vrijdag rustig aan. De AEX won 0,2 procent op 555,34 punten.

Nog altijd is er geen nieuw coronasteunpakket in de VS, hoewel de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigde Nancy Pelosi donderdag zei dat ze er bijna waren. “Net als in juli, augustus en september zijn we er ook in oktober dus bijna. Maar nog niet helemaal”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Hij merkte verder op dat het slotdebat van vannacht tussen Donald Trump en Joe Biden voor weinig vuurwerk zorgt.

CIO Mark Haefele van UBS voorziet een aanhoudende volatiliteit richting de presidentsverkiezingen, maar beleggers zouden er goed aan doen hier doorheen te kijken en te beginnen met een lange termijn blootstelling aan aandelen op te bouwen.

De voorlopige inkoopmanagersindexen laten zien dat de Europese economie in oktober licht zal krimpen. De industrie groeit nog wel, maar de dienstensector krimpt.

De euro/dollar handelde op 1,1845. Olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX hielden de stijgers en dalers elkaar redelijk in evenwicht. Een uitblinker was Royal Dutch Shell met een koersstijging van 3,3 procent. “Door een iets hogere olieprijs en fusie-en-overnamenieuws schoten oliegerelateerde aandelen [donderdagavond] omhoog. Blijkbaar denken beleggers dat de bodem voor de sector nu wel is bereikt”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

ABN AMRO werd zelfs 3,5 procent duurder na een koopaanbeveling van Goldman Sachs. “We denken dat er momenteel een aantrekkelijk instapmoment is voor de lange termijn”, schreef Goldman. Het nieuwe koersdoel van 11,40 euro betekent een opwaarts potentieel van ongeveer 55 procent.

Ook andere financials lagen er goed bij. Zo won ING 2,9 procent en Aegon 2,1 procent.

De grootste daler was Just Eat Takeaway met een verlies van 1,2 procent. ASMI verloor 1,1 procent. Donderdagavond kwam Intel met teleurstellende cijfers, waarna de koers van de chipgigant stevig in het rood dook. ASML daalde 0,7 procent.

In de Midkap ging Eurocommercial Properties aan de leiding met een winst van 3,0 procent. Besi deed ook goede zaken met een plus van 2,0 procent. Na de kwartaalcijfers van donderdag ontving de Duivense halfgeleiderspecialist van verschillende analisten fanmail.

Air France-KLM won 2,1 procent, ondanks een verkoopadvies van ABN AMRO. Analist Eric Wilmer wees erop dat de situatie voor de luchtvaartmaatschappij alleen maar verslechtert, nu er weer nieuwe corona-oplevingen zijn en strengere maatregelen worden ingevoerd.

De grootste dalers waren NSI en Flow Traders, na donderdag beide met een kwartaalupdate te zijn gekomen. ING verlaagde het koersdoel voor Flow, maar handhaafde het koopadvies. NSI daalde 1,4 procent en Flow 1,2 procent.

Bij de smallcaps blonk Wereldhave uit. Het derde kwartaal verliep beter dan verwacht en het vastgoedfonds besloot tot een outlookverhoging. JPMorgan sprak van een bemoedigende rapportage. Het aandeel steeg 15,3 procent.

Ajax verloor daarentegen 3,8 procent.

Brill won 4,5 procent na een kwartaalupdate. Beter Bed verloor 2,3 procent, ondanks een fikse omzetstijging met volgens de CEO gezonde marges.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.