Nederland - 21 december 2018 - Beursbrink

AB Inbev en Tilray slaan handen in elkaar

door STIJN

Het aantal bedrijven dat zich op de marihuana markt begeeft, neemt alsmaar toe. Ook Anheuser-Busch InBev wil de trein klaarblijkelijk niet missen want ook deze grote bierproducent heeft een samenwerking te pakken met een marihuanabedrijf, namelijk het Canadese Tilray.

Anheuser-Busch InBev, de maker van onder andere Budweiser en Jupiler, kondigde afgelopen week aan dat ze een samenwerking gaan starten met het marihuanabedrijf Tilray. Het is de bedoeling om onderzoek te doen naar een mogelijkheid om bier te brouwen waar marihuana in is verwerkt.

Ze willen een drankje brouwen waar geen alcohol in zit en ook geen THC, het stofje cannabidiol komt echter wel aan bod. Beide bedrijven zullen 100 miljoen dollar investeren in dit project.

Samenwerkingen

Sinds marihuana volledig werd gelegaliseerd in Canada in oktober, beseffen steeds meer en meer grote bedrijven dat het groene spul gigantische opportuniteiten zal creëren.

Andere grote drankenproducten zijn reeds op de trein gesprongen zoals bv. Molson Coors, Constellation Brands en ook Coca-Cola zou naar verluid in gesprek zijn met enkele cannabis bedrijven. De groen golf lijkt niet te stoppen en zal waarschijnlijkheid alleen maar groter worden.

Brouwers zijn niet alleen in Canada aan het experimenteren, ook in de Verenigde Staten van Amerika wordt er onderzoek gedaan naar non-alcoholische marihuana drankjes. Het is hier echter wel lastiger om iets verwezenlijkt te krijgen gezien de Amerikaanse overheid marihuana nog altijd beschouwt als een illegale drug.

Maar langs de andere kant heeft ondertussen één vijfde van de staten marihuana wel gelegaliseerd. Onlangs zijn daar nog een paar staten bijgekomen en als het aan dit tempo zo blijft evolueren, dan kan de Amerikaanse overheid niet langer dan gehoor geven aan de wil van het volk.

Bronnen: Esquire

Foto: Jhong Dizon – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel