Europa - 21 februari 2022 - crypto

68% van de investeringsmanagers raden het bezit van crypto af aan cliënten

door VINCE

Volgens een vragenlijst door de investeringsbank Natixis vindt een ruime meerderheid van investeringsmanagers niet dat individuen crypto moeten aanschaffen. De voornaamste redenen hiervoor hebben te maken met de transparantie en het gebrek aan regelgeving in de cryptomarkt.

In de vragenlijst zijn 141 Amerikaanse investeringsmanagers, ook wel ‘fund selectors’ genoemd, ondervraagd die in totaal $2,7 biljoen aan activa van klanten beheren. Fund selectors bij verschillende soorten financiële instellingen analyseren en kiezen de investeringen die hun bedrijven aanbieden aan cliënten.

Maar een ruime meerderheid van deze investeringsmanagers zal geen crypto-investering aanbieden aan klanten. Tegelijkertijd geven echter 40% van de ondervraagde fund selectors aan dat de cliënten, en dan vooral jongere investeerders, juist steeds meer vragen naar crypto.

Deze vraag wordt versterkt door de vele marketing die gedaan wordt om de cryptomarkt te promoten. Bijvoorbeeld tijdens de Amerikaanse Super Bowl die laatst werd gespeeld was er veel promotie omtrent crypto. Maar denk ook aan voorstanders van crypto als Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, die het enthousiasme onder investeerders ophogen.

Terughoudendheid

Toch blijven de professionele investeerders terughoudend als het gaat om de cryptomarkt, volgens directeur van de ‘Natixis Center for Investor Insight’ Dave Goodsell.

87% van de ondervraagde investeringsmanagers vindt namelijk dat de crypto-activa een stuk transparanter moet worden, en 84% zegt dat de markt een soort regelgevend toezicht nodig heeft. Daarnaast heeft 70% ook aangegeven dat hun bedrijven meer opleiding in cryptocurrencies nodig hebben voordat ze erin zullen investeren.

Ook de enorme volatiliteit van de markt spreekt hen niet direct aan, en daarom zullen financiële adviseurs over het algemeen cliënten niet aanraden om meer dan een klein deel van hun portfolio in cryptomunten te investeren.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.