Nederland - 2 juli 2019 - Aandelen

6 Chinese internetaandelen om te kopen en 3 om te verkopen volgens JPMorgan

door RAJA SPEET

Beschouw voor de tweede helft van 2019 niet alle Chinese internetbedrijven hetzelfde. Want er zijn wel degelijk verschillen, stelt Alex Yao, analist bij JPMorgan. Volgens de analist zorgen ontwikkelingen in de markt ervoor dat sommige internetbedrijven beter zullen presteren dan andere.

In de afgelopen twee jaar bewogen Chinese internetbedrijven vrijwel altijd in dezelfde richting naar aanleiding van macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen. Maar dat zal in de tweede helft van 2019 veranderen, verwacht de analist.

Deze 6 aandelen zijn koopwaardig en deze 3 niet

Volgens Yao maakt je als belegger een goede keuze met Tencent, Vipshop, Alibaba, Momo, Tencent Music Entertainment en Meituan Dianping. De reden hiervoor is dat gaming en online muziekstreaming het relatief gezien goed zullen doen. Deze sectoren ziet Yao dan ook wel als een veilige haven, omdat de vraag naar digitaal vermaak niet zal verzwakken op de korte termijn. Ondanks de macro-economische onzekerheid.

Aan de andere kant ziet Yao drie aandelen die je als belegger beter kunt vermeiden. Deze zijn Baidu, Sogou en Focus Media. Van deze drie aandelen heeft JPMorgan overigens het koersdoel verlaagt.

Yao stelt dat deze bedrijven het minder zullen doen, omdat ze allemaal grotendeels afhankelijk zijn van online advertenties. Volgens Yao zal de omzet in dit segment dalen, omdat adverteerders minder budget zullen hebben. De reden hiervoor is de afkoelende economie.

Daarnaast is de concurrentie moordend in de online advertentie-industrie. Ook verwacht Yao dat China zijn online regels zal verscherpen, waardoor online advertentieplatformen minder bezoekers krijgen en zo minder omzet.

Bron: Barrons

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.